האם אפשרי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/11/2015 | 07:04 | מאת: אבחנה

האם יכול אדם לחיות ולתפקד בשתי צורות מנוגדות לחלוטין. כושר ביטוי מצוין שנים של עבודה מוחצנת מגע באמת בלתי אמצעי עם אנשים ועניין רב. בתחום של יחסי ציבור הוראה ותקשורת. במקביל רצון פנימי ומתוך הנאה לזמן פרטי רב והתרחקות מעניין עמוק ואישי מאנשים וסיטואציות יומיומיות? כמו סיפורי משפחה שכנים וובכלל צרות העולם. בניסוי שעשיתי יצאתי לשנת שבתון מהמסגרת המחייבת בעבודה הזו. ההנאה מהעלמות הריגושים כביכול בחוץ רק הגבירה את הכיף בלבדיות קריאה טיול ופנאי. לכאורה זה עלפי מומחים גורם לאיבוד כושר במה שאתה לא מתעסק בו בשוטף. זה לא קרה נוצר שקט פנימי ובמקומות שצריך את הכישורים המוחצנים הכל חוזר בקלות רבה ובאותו כשרון. חש בטחום מלא שאני יכול בכל רגע להיות פעיל חיצונית כמו תמיד. אבל האיזון הופר החופש והלבדיות בהקשר ממסגרת התחיבויות העבודה במתכונת הקודמת כבר לא קימות. מה בדיוק הצעד הבא. אחורה לא ניתן ליזור לאיזה איזון חדש כדאי לי לחתור. אני בן 48. תודה

היי לך בוודאי שאפשרי. אנשים רבים חיים באופן שלא תמיד הוא מחובר לעצמי האותנטי שלהם או גם שלעיתים יש כל מיני "חלקי עצמי" שאנו מביאים לידי ביטוי בסיטואציות שונות. מה שנשמע לי משותף בחוויות החוץ והפנים שלך זה שאיכשהו נשמע לי שבשתיהן אין מגע אינטימי קרוב משמעותי עם האחר כי הבחירה היא, לפי מה שאתה מתאר, בין מגע מוחצן (כלומר: לא נוגע עמוק) לבין עומק שאותו אתה משיג כשאתה לבד אבל לא עם אחרים משמעותיים. לגבי השאלה מהו האיזון, ומה מתאים לך נראה לי שאלו שאלות חשובות שאולי כדאי לשאול אותן בטיפול, ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה