האסימון נפל?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

31/10/2015 | 01:34 | מאת: מיקה

אני עובדת כבר מספר שנים בחברת טכנולוגית המנהל שלי הוא אדם חביב בגיל 40 והצטברו כל כך הרבה פרטים במשך מספר שנות העבודה איתו שלא קישרתי אבל בשנה האחרונה הדברים השתנו באופן מפתיע. והתחברו לתמונה מבהילה. הבנתי תמונה רחבה בבת אחת. הבנתי שהוא למעשה שהוא מציג כל הזמן וחי חיים כפולים בכל תחומי החיים. גם בתחום המקצועי וגם בתחום האישי. שמאחורי הכל מדובר באלכהןליסט מטורף בעור כבש משקר את עצמו את אשתו את מנהליו ואת עובדיו. ובעיקר חסר אחריות שיקריב כל אחד בעבור שקריו. לא העלתי בדעתי שהכל זה עקרון אחד הוא חי דרך אנשים אחרים שבתוכו יש ריק שאותו הוא מכסה בהצגות מהבוקר עד הלילה. ומאחורי הכל חוסר אחריות מוחלט. אבל כל זה חסר משמעות אילמלא הבנתי שכל הדברים שהוא מספר הם למעשה מלכודת שותפות סוד שממנה לא ניתן לצאת כשלמעשה זה חד צדדי ושיטתי. בשנה האחרונה הוא הסתבך מאוד עם השקרים כיוון שעובד אחר בדרגתו סיבך אותו עם כל השקרים שלו בהנהלת החברה. הבנתי שאני במילכוד. זה פסיכופט שנראה ילד טוב ירושלים חסר מצפון. כעת מה שמטריד אותי זה איך לסיים את העבודה שם בלי שהיצור הזה יקשור אותי בשקרים שלו. ההתלבטות שלי היא האם למצוא סיבה חיצונית אישית או להתעמת גם אם לא ישירות אבל עקרונית עם הבעיות שנוצרו. בינתיים המתנתי לראות מה קורה אבל זה נראה מסתבך יותר. פסיכופט נחמד...השארות נראית לי האפשרות הכי פחות טובה. האסימון נפל לי אבל מה הדרך הנכונה?

היי מיקה מבינה את תחושת השבר כאשר מגלים שאדם שקרובים אליו, גם אם במסגרת עבודה הוא שקרן או פסיכופת כפי שהגדרת. ובכל זאת, הייתי מציעה לך לחשוב באופן פרקטי בעניין זה משום שאת במערכת יחסי עבודה איתו ולא במערכת יחסים אישית. ולכן השאלות שצריכות להשאל הן: האם טוב לך במקום העבודה? באיזה אופן הוא מפריע לך, בעבודה? אם את מחליטה לצאת לא נראה לי מתאים להתעמת, למול אדם כזה אלא לצאת משם בענייניות, את לא יכולה לטפל בו או לעזור לו זהו לא תפקידך. ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה