ללא הסבר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/09/2015 | 23:45 | מאת: מזה?

בתקופה האחרונה קורה משהו שאין לי כל הסבר מודע אליו. אבי בן 82 אימי נפטרה לפני מספר שנים. הוא חלה נחלש אבל מתפקד עצמאית ברוב הדברים. שאני איתו יש לי נכונות לעזור להעניק לתמוך. הוא אדם די נוח לפעמיים מעט עיקש. הבעיה שאני לא איתו במצבים שאני משוחח איתו בטלפון זה כאילו משהו אחר. וכל ההרגשה שיש לי כלפיו נעלמת. משהו בדנמיקה בטלפון בלבד, לא בכל מצב אחר ולא במחשבה עליו לעצמי, רק בשיחות טלפון. אני פשוט לא מסוגל לסבול אותו ואני כועס. הדבר הזה מתסכל אותי נורא. אנמ משתדל לתקן את זה באופן מעשי ולא זז מהעזרה שלי אליו. אבל זה לא משתפר. אין למ מושג מזה. וניסיתי לחשוב על סיבות גם פחות גלויות. בנטו אני רואה שהמעשים מאוד חיוביים ימקדמים אותו. אין פשר לדבר שקורה בשיחה. יש לך רעיון לחשוב מהזה?

היי לך אני יכולה לתת השערה כי כמובן לא מכירה לעומק אותך אותו או את הסיטואציה אבל לפעמים דחיייה/כעס ניתו' זה מנגנון שמשרת אותנו כדי לא להרגשי משהו עמוק יותר ופגיע יותר, כלומר: יתכן שמתחת לתחושות שאתה מרגיש או בעצם לא מרגיש יש : פחד? רחמים? משהו שמזכיר לך משהו? אולי את עצמך? אולי סיטואציות קשות? ועוד... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה