לא יודע מה לעשות כבר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/09/2015 | 15:47 | מאת: ע

מה זה אלוהים? מה הקשר בין אלוהים לדת? האם אני חייב להיות דתי בשביל להאמין באלוהים? האם אני חייב להיות דתי ולקיים תרי"ג מצוות בשביל להאמין שקיים בורא לעולם? לא מאמין בכלום, מיואש, העולם הזה מבלבל, פעם אני קורא על הדת ועל ה', ואז מקבל חיזוק, ואז אומר שוב "אז אם זה ככה, למה כולם לא מאמינים? ויש אתאיסטים?" ואז הולך לקרוא על אתאיזם, וגם אומר שזה לא מוחלט, ויש צד אחר, כול היום אני בבלבולים, לא יודע במה להאמין, אין לי כוח לכלום, אין לי שאיפות, האם הבעיה שלי היא רוחנית? דתית? נפשית? פסיכיאטרית? האם הכול בעצם זה אותו דבר? לא יודע כבר מה יעשה אותי מאושר, כסף, משמעות בחיים, לא מאמין בכלום, אין לי דרך, כול דבר שאומרים לי, או דרך שאומרים לי ללכת בה, אני ישר מביע ניגוד של "מה לא טוב בדרך הזאת", ושיש עוד דרכים.. וזאת לא הדרך הכי טובה ללכת בה.. זאת לא ה"אמת המוחלטת", ואז אומרים שלי שאין דבר כזה "אמת מוחלטת", וצריך לבחור, וכול אחד בדרך שלו, אז מאיפה אני אקבל את העוגן שלי? איך אני יודע איזו דרך הכי טובה בשבילי ללכת בה? מאיפה אני מתחיל? אין לי ביטחון, אין משמעות בחיים.. הכול מעורפל, הכול סימני שאלה, איפה אני אמור לחפש את האמת שלי? לקלף את הקליפות שמעליי, להגיע לגרעין הפנימי שלי, האם להתחיל ללמוד קבלה? לפעמים אני סתם מוצא את עצמי קונה דברים חומריים בשביל למלא איזה ריק ריגשי.. שמתמלא ברגע ואז שוב חוזר להיות ריק.. פעם הייתי הולך לשיעורי תורה, שם היה לי קצת מעניין וכיף, ואז הפסקתי, כי אוליי הכל "פסיכולוגי", ומספיק להיות בן אדם טוב, ולא צריך להיות "דתי".. אבל אז אני שואל את עצמי מה זה להיות בן אדם טוב? מה זה טוב בכלל? מי ידריך אותי? מי הבן אדם המושלם ששווה לקחת ממנו דוגמא? מצד אחד אני אוהב את החיפוש והשאלות האלה.. כי אומרים שעצם החיפוש זה כבר המציאה, מצד שני זה מתסכל, שוחק ומייאש אותי.. :\ אני גרוע בלהתמיד בדברים.. לא יודע מה לעשות כבר אין לי כוח אפילו להתחיל לחפש, לחקור, להגיע להאמת, מיואש מלכתחילה..

היי לך ע אני אכן שומעת בלבול גדול אבל בתוך כל הבלבול הזה נראה לי שהכי משמעותי זה לשאול את עצמך שתי שאלות פשוטות. האחת- האם טוב לך? השנייה- אם לא, מהו באמת מקור הכאב? אני חושבת שאתה מבלבל קצת בין מחשבות פילוסופיות, אמונה דתית ורגשות. מקור הכאב שלנו הוא בדר"כ ברגשות ובמחשבות ולא בהבנות אינטלקטואליות. לכן כדי להרגיש טוב יותר צריך לפנות לשם והרבה פעמים כדי להבין ולטפל באותן כאב כדאי להגיע לטיפול. ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה