מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/07/2015 | 06:14 | מאת: מה עושים?

היי ליאת וכולם. אני מטופלת 5 שנים. החל מאמצע השנה השלישית לטיפול לא עבדתי במשך כמעט שנה (פוטרתי). המטפלת הציעה שאשאר כרגיל, ושאשלם כשאחזור לעבוד. כשנלחצתי איך אחזיר חובות עצומים (אנחנו נפגשות כמה פעמים בשבוע) אמרה שאין לי מה לדאוג וחשוב לה שאבוא. חזרתי לעבוד והחזרתי את הכסף (כמה עשרות אלפים) בכך שפדיתי סכום כסף שהיה כולו חיסכון (לא שלי, הוענק לי). מעבר לזה אין לי עוד כסף. הבעיה היתה שהיא החליטה שהיא מעלה את הסכום באופן רטרואקטיבי על אותה תקופה. וכך נוצר לי חוב נוסף שלא שיערתי של כמה אלפים. כעת אני באולטימטום - לשלם את החוב כלשונה או שהטיפול נפסק (אם לא אשלם בשלושה פגישות הקרובות). הסברתי לה שהתשלומים החודשיים פלוס תשלום חוב שלא ציפיתי - אין לי אפשרות (ואף פירטתי כי היא חשדה שאני לא דוברת אמת לגבי המשכורת שלי). אך לא עוזר. היא טוענת שלמטופלים תמיד קשה לשלם, ולא מתייחסת לכך שעד עכשיו תמיד שילמתי עוד לפני סוף החודש (חוץ מהתקופה בה לא עבדתי). במיוחד מטרידה הטענה שלה שהתשלום הוא תמונת ראי לכך שכמו שהייתי רוצה לא להגיע לטיפול ו"לשלם" בנפשי את שגיאות הסביבה שלי, כך אני לא רוצה לשלם את השגיאות שהיא עשתה לגבי הכסף. (ההעלאה אחורה). ברגע שהיא עוטפת את זה בהסברים פסיכולוגיים היא לא מסכימה לשמוע כלום, וטוענת שהיא יושבת בחרדה מולי בגלל החוב שלטענתה אני חייבת. וכן, היא יודעת ששינתה את מה שסוכם. חוץ מההרגשה האיומה לנוכח ההתנהלות ממי שהיא האדם הכי קרוב אלי בשנים האחרונות, אינני יודעת מה לעשות. להתלונן עליה לוועדת האתיקה - הטיפול יגמר באותו רגע. ומצד שני - לתת צ'ק שאין לי יכולת בשום דרך לשלם ושאני יודעת שאין לי חוב כזה - הורג אותי מבפנים. אנא עצתך או עצתכם (ואשמח למשהו שהוא יותר מ"הבנה" או אמפתיה... סליחה על הבקשה. אני חשה זקוקה לעזרה שתיתן לי "פתח"). יעל

10/07/2015 | 15:34 | מאת: אנונימית

היי יעל, לא ממש הבנתי מה הכוונה שהיא החליטה באופן רטרואקטיבי להעלות את הסכום. האם היא לא יידעה אותך על כך קודם, כאשר היא אמרה שזה בסדר להגיע ללא תשלום ושתשלמי בעתיד? לדעתי יש להפריד בין "הטיפול" שהוא החלק ה"פסיכולוגי" לבין החלק הכספי . וכסף לפעמים זה רק כסף. אני לא חושבת שיש עניין לגשת לוועדת האתיקה, כי זכותה לדרוש איזה מחיר שתרצה...ולא חושבת שיש כאן הפרה של חוקי האתיקה. לדעתי, אם את מעוניינת להמשיך להיות מטופלת אצלה, והדרישה שלה היא שתשלמי את ההפרש - אין לך הרבה מה לעשות. את צריכה לשלם וזהו. רק תוודאי שה"תקל" הזה לא יכרסם באמון ביניכן, ואז הטיפול שלך ייפגע וחבל. לעומת זאת, אם את מתעקשת שאינה צודקת ולא יכולה להשלים עם הדרישה הזו. אז קחי בחשבון שתצטרכי למצוא מטפלת חדשה. וזה לא פשוט. שיקול שלך.. מבינה אותך שמדובר בהרגשה איומה ופגיעה רצינית באמון

היי יעל, קראתי את שכתבת ואני בהחלט מבינה את התסכול ואת ההרגשה שנעשה משהו לא תקין. בהסתמך על מה שאת כותבת (וזה חשוב משום שאיני מכירה את עמדת הצד השני) זה לא תקין לבקש החזר רטרואקטיבי על העלאת הטיפולים במידה ולא סוכם על כך מראש. את צודקת שאין פה מקום להסברים פסיכולוגיים, זה עניין קונקרטי ומציאותי מאד. מה שתעשי עם זה זה כבר לא יכולה לומר לך פרט לכך שחושבת שבהחלט צבינה כמה המצוקה קשה. ליאת

14/07/2015 | 23:58 | מאת: לילך

היי יעל, אני אמנם קוראת מבחוץ, ולא מכירה כלל את הדינמיקה ביניכן או את הצד שלה, אבל ממה שאת כותבת נשמע לי שהטיפול ממילא נגמר... זה נשמע שסביב נושא התשלום נשבר האמון של שתיכן אחת בשנייה. גם אם תסכימי ותצליחי לשלם את יתרת החוב שהיא טוענת שנותרה, האם תהיי מסוגלת להמשיך להיעזר בה באותו אופן? לסמוך עליה שהיא הוגנת וישרה? האם היא עדיין יכולה להמשיך להיות אובייקט להשלכות עבורך? בעיניי זה לא חוקי (עזבי אתי) להעלות את מחיר הפגישה רטרואקטיבית, בלי להודיע מראש שתהיה העלאה. נסי לחשוב על סיטואציות אחרות בחייך, בהן את משלמת על שירות או טיפול.. בשום מקום זה לא קורה. אני הייתי שמה בצד את ההיבטים הפסיכולוגים שהיא מציעה, וחותרת לסיום הטיפול- עם הבטחה שאת החוב תשלמי במלואו, גם אם זה יהיה אחרי סיום הטיפול, למעט הסכום שהוסיפה רטרואקטיבית. ממש סיטואציה קשה!! ליבי איתך.. לילך

מנהל פורום פסיכותרפיה