חבל

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/06/2015 | 17:11 | מאת: מיכ

שאת לא כאן...נעדרת הרבה :( האם יש מצב שתחזרי לאותה תדירות? כמובן בלי לדעת מה קורה איתך בחייך הפרטיים. ושאלה, האם חשיפה עוזרת? בטיפול קוגנטיבי התנהגותי הכוונה? האם צריך חוזק של מטופל במיוחד? יש לי הרגשה שהיא חושבת שאני יכולה כי יש המון שינויים לטובה אצלי והיא הציעה. מתי מציעים את זה? לי קשה עם השינויים אפילו שהכל לטובה...

היי מיכ, אני משתדלת מאד ובהחלט מנסה בהתאם ליכולתי. מבינה את הצורך בחשיפה ובנוכחות. לפעמים חשיפה בהחלט עוזרת משום שהיא מארגנת איזו מציאות חשובה למטופל, לפעמים היא קשה ואם לא עושים אותה בזמן ובאופן הנכון מטופל יכול שלא להכילה ואולי אפילו תהרס איזו פנטזיה (של המטופל לגבי המטפל) שחשובה לטיפול. שורה תחתונה- לפעמים חשיפה נעשית במצבים של בלית ברירה (מצד המטפל) ולפעמים כשיש ברירה השיקול הוא- האם החשיפה היא לטובת המטופל? ומה הוא ירוויח מזה? השאלה איפה את והיא נמצאות בנקודה זו. ליאת

15/06/2015 | 21:11 | מאת: מיכ

לא התכוונתי להאשים...בטוחה שאת עונה כשאת יכולה...(גם קצת דואגת לך..)תודה על התשובה שמובילה להבנה טובה יותר תהליכים בטיפול(כמו תמיד:))אני התכוונתי לחשיפה למשהו שנרתעים ממנו ועושים תרגילים כדי שלא אהיה חרדה מכך יותר :) אבל גם לחשוף בטיפול דברים זה קשה והתשובה שלך נותנת לי כיוון... האם צריך חוזק מסויים או תקופה טובה כדי להשתמש בשיטה זו? והאם כל אחד יכול וזה לא גורם להחמרה דווקא? כי אני בתקופה טובה והיא חושבת שכדאי...

מנהל פורום פסיכותרפיה