דיכאון לאחר טראומה בעבודה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/06/2015 | 02:45 | מאת: h

שלום, עד לפני 7 חודשים הייתי אשה נורמטיבית: נשואה+3 ואקדמאית. בעקבות מקרה שעברתי בעבודה חדשה לאחר הסבה מקצועית שבה השקעתי לא מעט זמן וכסף, אני נמצאת מזה כ- 7 חודשים בדיכאון עמוק. נכון להיום, אני מטופלת ב-3 תרופות שונות נוגדות דיכאון, נמצאת במעקב קבוע אצל פסיכיאטר ופסיכולוגית. אני נמנעת מכל מפגש חברתי בגלל שאני לא רוצה לשמוע איך אנשים אחרים מצליחים בחיים ונהנים ומסתגרת רוב הזמן בבית, כי רק כאן אני מרגישה בטוחה. אפילו בעלי שמנסה לתמוך בי עד כמה שהוא יכול כבר מיואש ממני כי הוא מרגיש שהוא צריך לתרץ בכל פעם למה אני לא מגיעה איתו למפגשים משפחתיים והוא נתון ללחץ מצד הוריו שלא מבינים את מצבי, וזה כמובן בנוסף ללחץ הכלכלי שמופעל עליו מאחר והוא המפרנס היחיד כרגע את כולנו והוריו כנראה מפעילים עליו לחץ נוסף בכיוון הכלכלי. מה אפשר לעשות כדי לצאת מזה מעבר למה שאני עושה כרגע? אני לא יכולה לצאת לעבוד כרגע בגלל שסף הריכוז שלי הוא אפסי וכך גם הביטחון העצמי. בעקבות חוסר-היכולת שלי לתפקד בכלל ולעבוד, מצבנו הכלכלי מדרדר. אני מאוד מיואשת מאוד מזה שאני לא מצליחה למצוא את עצמי ומזה שהרוב לא מבינים אותי ומהלחץ שמופעל עליי. תודה מראש

היי לך אני שומעת שאת עוה בעצם את מה שצריך לעשות במקרים כאלו ואת מטופלת אצל פסיכולוגית ופסיכיאטר שזה טוב. נשמע שצריך אולי להאמין בתהליך הטיפולי שאת עוברת ולפתח תקווה (ואני יודעת שזה קשה כנמצאים בדכאון) שהתקופה הקשה תעבור ושתצאי מזה.סבלנות. נשמע גם שחלק מהלחץ שאת חווה הוא בעקבות חוסר הבנה של הסובבים אותך את המצב. הרבה פעמים גם אנשים קרובים אינם מבינים לעומק דיכאון מהו ולכן מאד מאד חשוב כן לנסות ולהסביר שבעצם כמו בכל מחלה דרוש זמן החלמה וריפוי ולא ניתן הכל לעשות. למקד לעצמך מי האנשים שמולם את חשה שלא בנוח(הבעל? הוריו? ) ואם לא ניתן להסביר אז ...לפחות לנסות לשים את האשמה העצמית שאינה תורמת לכלום- בצד. שולחת אופטימיות ורוח חיובית! ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה