מבולבלת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/05/2015 | 14:48 | מאת: מטופלת

הי אני מטופלת כבר שנה וחצי וכעת החלטתי יחד עם המטפלת שלי על סיום טיפול. אני מרגישה שאני לא מצליחה לסיים ולהיפרד ממנה. קשה לי הפרידה הזו ואני מאוד מבולבלת. מדוע זה קורה לי? מה עושים כדי להקל על הפרידה?

היי לך מטופלת פרידות הן תמיד מורכבות ואפשר לומר שאפילו שנפרדים "בטוב" לעיתים קרובות זה קשה. אנחנו בני האדם מעצם טיבנו לא ממש אוהבים פרידות והרבה פעמים גם קשה לנו להתמודד איתן. גם במקרה כזה שהחלטתן יחד על סיום טיפול אני מניחה שזה עדיין קשה. אולי כי היא ליוותה אותך תקופה וזה היה משמעותי? אולי כי קרו דברים בתקופה זו, איני יודעת מניחה שאת יודעת יותר... כדי להקל על הפרידה אפשר למשל לעשות אותה בהדרגה, או להפגש בתדירות פחות גבוהה, או להקדיש מספר פגישות לפרידה או לנסות ולסכם יחד איתה את הדברים הטובים או גם הפחות טובים שקרו בתקופה שהיית מטופלת. (ועדיין פרידות זה בדר"כ לא נעים..) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה