התמודדות עם פרידה בטרם עת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/05/2015 | 00:38 | מאת: חופית

היי ליאת איך מתמודדים עם סיום כפוי של טיפול רגשי ממושך מצד המטפל? זה לא נעשה מבחירה חופשית שלו אבל אני מרגישה קצת אבודה. אני לא כועסת עליו אבל אני מרגישה שלא זכיתי לסיים ולסכם את הטיפול שהיה משמעותי מאוד עבורי בשנים האחרונות ושינה (לטובה) את מי שאני מקצה לקצה. מה דעתך?

היי ח7פית, אני מבינה את שאלתך ואת התחושה משום שלא קל להתמודד עם פרידה שכזו גם אם נעשתה שלא באשמתו. לעיתים אין לנו שליטה על הדברים ואז באמת נותר לעשות איזו עבודה למול עצמך. אולי חשוב שתקחי עימך את כל השינויים שעברת לטובה ותזכרי אותם וגם את ההבנה שלעיתים פרידות לא מתרחשות כפי שהיינו רוצים שיקרו וגם זה חלק מהחיים. במידה ואת מרגישה צורך בהמשך טיפול האם חשבת על פנייה לטיפול חדש? ליאת.

19/05/2015 | 14:43 | מאת: חופית

אין לי כוחות או אמצעים להשקיע בפגישות שכל מטרתן יהיה להסביר למטפל החדש מי אני מה עברתי וכו...

מנהל פורום פסיכותרפיה