אשמח למידע .

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/04/2015 | 23:02 | מאת: שנהב

שלום , אני שנהב בת 19 , רווקה . אני חושבת שיש לי הפרעת אישיות סכיזואידית . מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד חשתי בטוב להיות לבד . בגן הייתי לבד ושיחקתי לבד עם הבובות , לא דיברתי עם שאר הילדים . ביסודי גם הייתי לבד , ובהפסקות לפעמים ישבתי עם חברות שדיברו בניהם ואני רק הקשבתי , לא רציתי להוציא קול מפי ולא הרגשתי בנוח בחברתם או בחברת כל בן אדם . הקשר עם המשפחה שלי מרוחק , אני נוטה לשבת בחדרי הסגור על המחשב או סתם לשכב במיטה ולחשוב . אני תמיד חשה אווט סיידרית , תמיד בצד , תמיד הנטל , המישהי שלא זוכרים אותה , וזה די טוב לי , אני מאוד מחוברת לצד הפנימי שלי , לרוחניות , לבורא עולם למרות שאני חילונית לכל דבר . אני מאוד מתחברת לעולם הבא ולחיים שאחרי המוות , אני מרגישה כאילו העולם הזה הוא דבר חסר חשיבות , נורא , אכזרי , אני לא מתאימה בשבילו . וכל קשר עם האנשים שמסביבי , אני חושבת שאין ממש קשר . אני דחיתי את הגיוס שלי , אני נרתעת משינה עם עוד בחורה באותו חדר וחויות קבוצתיות ובכלל לדבר עם בן אדם על עצמי . אני מאוד מופנמת ושקטה . קראתי קצת על הפרעת האישיות הזאת ואני מרגישה שהיא מדברת עלי אך אני לא יודעת אם זו הפרעה או שפשוט זה החינוך שלי וככה אני . כי למרות כל הדחייה שלי וחוסר הקשר החברתי שלי אני מרגישה בטוב , חוץ מזה שקשה לי לפנות לאנשים או לעשות חויות קבוצתיות . האם אני לוקה בהפרעה הזאת וללכת לדבר עם פסיכולוג או שזה לגיטימי , תודה .

היי שנהב יכול להיות שיש לך את ההפרעה ויכול להיות שלא אני לא יכולה לאבחן דרך האינטרנט.נקודה נוספת והיא החשובה יותר האם זה משנה באמת מהי האבחנה או שיותר חשוב הטיפול בעצמך? אני שומעת שאת מודעת ואפילו די טוב לאופן שבו את מתייחסת לעולם סביבך, לקשרים ולבחירות שאת עושה. אני לא בטוחה ממה שכתבת עד כמה זה מכאיב לך כרגע? האם זה פוגע בך? האם זה משהו שהיית רוצה לשנות? אני כמובן ממליצה שכן משום שאני חושבת שהאדם הוא כן יצור חברתי וכזה שכמהה לקשר וזה משתבש רק כאשר העולם נתפס כמאיים או פוגע ואז חשוב להבין בטיפול מה השתבש ואיך אפשר אולי לשנות זאת. כי העולם הרי אינו באמת כזה כולו..(רק חלקו) במידה ומה שאני כותבת מדבר אלייך אנא פני לטיפול, חבל... החיים יכולים להיות משמחים יותר! ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה