טיפול שנמשך ..

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/03/2015 | 00:57 | מאת: דינה

שלום ליאת, אני בת 33 ובטיפול כמעט 6 שנים עם עליות וירידות ואני במקום טוב יותר ואנסה לקצר ,אני עדיין מרגישה תקועה למשל בעניין הזוגיות ולא הצלחנו להגיע למקום טוב אחרי כמה שנים של עבודה, אני נמצאת בעבודה שלא מסופקת ממנה ובוודאי בחיים בכלל, בחודש האחרון פניתי לטיפול פסיכיאטרי כי שקעתי בדיכאון והיו לי חרדות וקשיי שינה והחלטתי אחרי התלבטות של שנים על טיפול תרופתי, מצבי התייצב ואני בשגרה רגילה . הפסכיאטר מאד ממליץ להפסיק את הטיפול עם הפסיכותרפסטית, ואמר מלכתחילה הייתי אמורה ללכת על טיפול משולב "תרופתי). אבל לטענתו אני תוך חודשיים ארגיש מאד טוב וחבל לי להמשיך עם המטפלת, אני מרגישה מוכנה לזה ,אבל כן יש התלבטויות וחששות האם זה מתאים ונכון לי..? איך הוא בטוח בעצמו כל כך ומייעץ לי על העניין..? חושבת באמירה שאומרת שאם לא משיגים את המטרה אז צריך עדיין להמשיך בטיפול,אבל עברו 6 שנים מאז האם זה הגיוני האם יש גבול למגוון שיטות וטיפול בחדר מטפלים? מרגישה לפעמים שזה מערבולת ואין יציאה ממנה ? האם נהוג שטיפול יימשיך שנים רבות ובמה זה תלוי? איפה הגבולות ומי שם אותם ?אני?המטפל? או המסרים מהמטפל שעדיף להמשיך מאשר להפסיק כי וכי וכי..? לחשוב שזה אולי ניצול? יש לי מטפלת מדהימה אבל עולות לי שאלות שלא תמיד מצליחה לפתור אשמח מאד לייעוץ ממך,תודה רבה !

היי דינה, שאלת שאלה מאד חשובה ואני מבינה את ההתלבטות. קשה לי לומר לך כמובן "מה לעשות" אבל אולי אוכל להאיר כמה נקודות. ראשית, אני מאד מאמינה שאדם אינו צריך לסבול באופן קבוע ושטיפול תרופתי משולב בטיפול רגשי מביא לפעמים להתקדמות משמעותית יותר מאשר טיפול רגשי לבד. יש מצבים שהתרופה היא "דחיפה" לדברים שהנפש לבד מתקשה לעשות. שנית, אני בהחלט חושבת שיש מקום לשקול הפסקת טיפול או הליכה למטפל אחר לאחר כמה שנים. לא משום שהטיפול לא הצליח אלא כי לעיתים יש מגבלה למה שמטפל מסויים מסוגל לעשות עם מטופל מסויים בתקופה מסויימת והתחלה חדשה עם מטפל אחר יכולה לעשות פריצה נוספת בהנחה כמובן שיש קליל עם המטפל החדש. מאידך ,אני מבינה גם עד כמה זה לא פשוט לסיים טיפול עם מי שמכיר ויודע אותך כ"כ טוב. בשורה התחתונה..בהחלט התלבטות לא קלה! ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה