פחד מאחרי המוות.

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/12/2014 | 12:59 | מאת: מישהו

אז ככה, אני בן 17 יש לי פחד מאחרי המוות, פשוט יש לי מחשבה שאחרי המוות אנחנו בעצם קבורים מתחת לאדמה, אבל מרגישים כול מה שקורה, אנחנו מרגישים שאנחנו חיים אבל לא יכולים לעשות כלום, חיים אינסופיים של כלום לתמיד, המחשבה הזו מאוד מאוד מפחידה אותי, יש פיתרון והוא לשרוף את הגופה, קשה לי להאמין אבל גם אפשרי, שמרגישים משהו אם שורפים את הגופה, אבל ביהדות אסור לשרוף את הגופה אחרת בעולם הבא לפי מה שקראתי באיזה מקום אתה תשרף שוב ושוב אז שימי לב, משני הצדדים קורה משהו אני פשוט מפחד לקבל החלטה, מה צריך לעשות? להיקבר רגיל? ומה אם טעיתי? אף אחד לא יוציא אותי משם לעולם.. ומה אם שרפתי את הגופה ואז יקרה מה שאמרתי למעלה? מחשבות מאוד מפחידות, אבל ההבעיה שאני לא חושב שמשהו יכול לעזור לי, כי גם הפסיכולוג וגם הפסיכיאטר או מה שלא יהיה, גם הם יעברו את זה אבל הם פשוט לא יודעים את זה.. זה לא משנה אם אני יהיה רגוע או לא, זה משנה מה אני עושה כדי להימנע מזה, את מבינה? מה זה משנה שהייתי רגוע ושמח כול החיים ואז יקרה משהו כזה חס וחלילה! אני לא יודע מה לעשות ולמה בכלל פניתי לעזרה לא חושב שיש מה לעשות עם הדבר הזה, מפחיד אותי שזה שאלה שאין עליה תשובה, אז אני פשוט יהפוך למשוגע, אני מפחד להשתגע מהדבר הזה כי אין לזה תשובה.. באמת שקשה לי , לא יודע מה לעשות עם זה..

היי לך פסיכולוג או פסיכיאטר או גם וגם בהחלט יכול להעזור בהתמודדות עם מחשבות אלו רצוי דווקא בשיטה קוגנטיבית התנהגותית, ניתן לטפל בזה וכדאי כי בינתיים נשמע שזה די מאמלל אותך וחבל! ליאת

25/12/2014 | 21:52 | מאת: אבל

אם זה אמיתי? לא נראה לי טיפול יכול לעזור הרי אני בטוח שזה ככה , איך יוכיחו לי אחרת?

מנהל פורום פסיכותרפיה