מרחב אישי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/12/2014 | 21:03 | מאת: אלון

שלום רבים האנשים שמתקשים עם חווית עמידה בתור, אבל אצלי זה תמיד כרוך בתחושת פגיעה מאוד עמוקה כאשר אנשים חודרים למרחב האישי שלי (לא יודע להגדירו בס"מ, אבל מדובר במרחב קטן יותר מזה שאני זקוק לו) תוך כדי עמידה בתור (בעיקר מאחוריי) ואני מרגיש כאילו אדם שנצמד אליי מצמצם את קיומי / את מקומי בעולם או אף מוחק אותי, ולפחות שעה לאחר מכן הנושא ממשיך להציף אותי אמוציונלית (כעס+עלבון). מהו סוג הטיפול היותר מתאים לדעתך לחוויה זו של תחושת צמצום המרחב האישי ואיתו גם המהות והאגו? (הריי ממילא לא אצליח לשנות את תרבות העמידה בתור במזרח התיכון)

היי אלון מניחה שטיפול יכול להתייחס לסיבה העמוקה שבעטיה זה מעורר כאלו תחושות קשות. משהו שאכן קשור למרחב , לצמצום אולי לאינטימיות סתם מעלה נושאים אפשריים.. ואלו נושאים שבהחלט עוסקים בהם בטיפול פסיכולוגי, ליאת

25/12/2014 | 16:40 | מאת: אלון

מנהל פורום פסיכותרפיה