מבולבלת קצת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/12/2014 | 13:45 | מאת: מטופלת

שלום אני בטיפול כבר כמעט שנה. אני מטופלת אצל מטפלת שאני מאוד אוהבת ומעריכה ואני מרגישה כי עשיתי דרך טובה בכל התהליך הזה. יש דבר שמעסיק אותי עכשיו ואני תוהה מה עליי לעשות - אני מרגישה כי עיבדתי איתה את הנושאים "הכבדים" של חיי ואני יכולה לנשום יותר לרווחה, מצד שני מה שמשאיר אותי עכשיו בטיפול זה החום האהבה והעטיפה של המטפלת - זה מאוד נעים לי שהיא שם לצידי, ואני מרגישה כי אני רוצה עוד מהתחושה הזו...הקשר איתה מחזק אותי. האם זו סיבה להישאר עוד בטיפול? האם זה דבר נורמאלי? האם עליי לדבר איתה על כך? תודה מראש

היי מטופלת קודם כל טוב ונעים לשמוע שהטיפול השיג את שלו בהרבה מובנים ותחושת השלווה עוברת דרך מה שכתבת. לשאלתך, כן, בהרבה מקרים טיפול משנה את מטרותיו "תוך כדי תנועה" במובן שמתחילים עם נושא/ים מסויים/ים ואז שהדברים מטופלים ונרגעים עוברים לדברים אחרים ולפעמים גם נשארים בטיפול בשביל תחושת ההחזקה והתמיכה וההכלה וגם זה בסדר גמור! רק שאולי כן חשוב לפתוח את הדברים עם המטפלת. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה