רגישות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/12/2014 | 21:55 | מאת: שירי

בילדות סבלתי מהתעללות רגשית לכן אני אובר רגישה, שנים חפשתי בעל רגיש, וכשמצאתי התברר שהחיים הם לא תקופת החיזור... בערב כשבעלי כעס או לא כבד היו לי בלילה חלומות נוראיים שהיו ממציאות בעבר של ההתעללות הרגשית שעברתי, כשהתעוררתי מהחלום רציתי למות. כמה שנסיתי לומר לעצמי שכרגע זו אפיזודה חולפת ולהרגע שכלית, הרגש גבר על כל התכנונים ולמרות שבעלי הגיע והתנצל רק בכיתי ונורא שתקתי וחשתי חרדת שחזור טראומה ואני עדין שותקת לו בהלם, אבל לא ברור אם מציאותי מהווה או ששומר הסף שלי מתריע על העבר? מה עושים? איך שומרים על ההווה ולא גולשים לעבר (רגשית בתגובה מוגזמת וביחסים כקורבן שעובר התעללות)

היי שירי את שואלת שאלה מאד גדולה ולא סתם אומרים שמי שעבר התעללות בין אם רגשית ובין אם פיזית או גם וגם חייב לטפל בזה באופן רגשי (ע"י טיפול פסיכולוגי) משום שטראומה אינה עוברת וטיבה הוא שהיא צפה בהווה ברגעים שמזכירים את העבר (קרי: את הטראומה). אחד הדברים שעובדים עליהם בטיפול, מעבר לעיבוד הטראומה זו היכולת להתמודד עם הפלשבקים ועם הזכרונות שעולים בהווה מבלי ש"תזרקי" במיידית כל כולך לתוך העבר. זן עבודה קשה! ולכן מומלץ לעשות אותה בטיפול ולא לבד. חשוב גם שתשתפי את בעלך במה שקורה לך באמת אולי גם זה יכול לעזור. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה