שאלה לגבי הטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/10/2014 | 11:23 | מאת: ורד

היי ליאת, סליחה על כך שבזמן האחרון אני "מציפה" אותך בשאלות ותודה שאת תמיד עונה לי (ולכולם) בסבלנות מאז ומתמיד הייתה לי "משיכה" רגשית לדמויות נשיות סמכותיות . דומיננטיות וקשוחות כמו מורות, מנהלות בעבודה וכו'... המטפלת שלי, היא גם כזו - מאוד דומיננטית ונחרצת. ולא תמיד רגישה אליי. אבל היא גם מאוד מקצועית מצד אחד, זה מה שגורם לה להשפיע עליי מצד שני, אני פוחדת שברגע שאפתח אליה , ואקשר אליה, היא תפגע בי איכשהו. או שתזלזל בי וכל הנחמדות שלה לפעמים היא רק סוג של הצגה אני פוחדת ממנה. (אבל גם מחבבת אותה) ליאת, אני מאוד מתלבטת: אולי דווקא להישאר אצלה יכול להיות סוג של תיקון עבורי ? (או לחילופין שיחזור כואב?) או שכדאי להחליף למטפלת יותר מכילה ורגישה? הטיפול הופך להיות סבל עבורי מרוב לבטים ואני לא יודעת מה לעשות..

02/11/2014 | 07:59 | מאת: sigal

נגעת בי עם השאלה הזו ... ניראה לי מימה שאני קוראת אותך שדווקא לא רע לך אצלה טיפול לוקח המון קוחות יש תקופות שנידמה שהלבטים הם לא בגלל הסיבה שבנו בגללה כי אם בגלל הקשר עם המטפלת אבל ... שימי לב מה את כתבת " יכול להיות סוג של תיקון עבורי ? (או לחילופין שיחזור כואב?)" שיחזור כואב הוא מקום לצמחיה הבנה ותיקון במקום מכיל ובטוח .. עוד דבר שאני מרגישה מימה שכתבת שדווקא מהמקום החלש שלך (שלנו ) שלא בוטח שמפחד מפגיעה נוספת וזה כל כך טיבעי שאת סוגרת מלהרגיש את ההכלה ..יכולה להגיד לך רק מעצמי שגם היום חמש שנים בטיפול יש פעמים שאני כל כך סוגרת שלמרות שבהגיון אני יודעת שהיא סופר שם עבורי אני פשוט מרגישה אותה חסרת רגישות ולא אמפטית ... כל מה שכתבתי לך הוא כמובן מהמקום שלי ולא שלך כך שקחי מה שנכון לך אלו הם רק נקודות למחשבה ..מקווה שלא בילבלתי יותר

במקרים מסויימים המטופל משחזר את המקום הכואב כך שגם אם "נחמדים" אליו הוא מרגיש פגיעה וחוסר אמפתיה... ליאת

היי ורד נשמע לי שדווקא יש לך יכולת התבוננות טובה על עצמך וגם על המטפלת. אין מטפלת מושלמת ואני יכולה לראות כפי שנדמה לי שגם את רןאה את הפלוסים והמינוסים של מטפלת שהיא נחרצת יותר כמו גם לזו שהיא רגישה יותר. אני מניחה שהאישו פה הוא אמון...גם למול המטפלת הרגשיה ןהקובה היית הרי יכולה להרגיש שאולי זו סתם "הצגה"...לכן אולי האמון הוא הנושא ולא "סוג" המטפלת. הייתי במקומך אומרת לה מה שכתבת פה שלפעמם את מפחדת ממנה...זה נושא טוב לדבר עליו, ליאת

03/11/2014 | 06:44 | מאת: ורד

מנהל פורום פסיכותרפיה