פגישות ריקות?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/10/2014 | 18:06 | מאת: קוביה

שלום אחרי שנים של דיכאון ודיסתימיה שטופלו בתרופות שונות ללא פיתרון ממשי החלטתי לאזור אומץ וללכת לטיפול פסיכותרפי. הבעיה שאני מרגיש שזה לא נותן כלום, שהמטפל לא מדבר יותר מידיי ואם כן אז לא מחדש לי משהו ולא מציע פתרונות יותר מידיי יצירתיים. ישנן פגישות שהשתיקה מרובה... הוא טוען שהשתיקה היא המקום בו האמת שלי מגיעה ואני מציג את הריקנות שאני מרגיש. כל כך הרבה כסף להוציא על שתיקה? האם זה הגיוני שאין למטפל הרבה מה לומר? וכל דבר זה אולי ואולי מבחינתו? תודה לעונים.

היי לך המטפל קצת "צודק". נשמע שיש בשתיקות איזו הבעה של הריקנות או הקושי שאתה חווה ואני מרגישה שאתה עוד בודק את האמון שלו והאם אפשרי לך לדבר. לטיפול צריך שניים, המטפל שם כדי לעזור אבל אם לא תתחיל לפתוח דברים, אפילו קצת, לאט לאט הוא לא יוכל להועיל לך. הוא לא אמור לחדש אן להיות יצירתי הוא אמור לקחת את היד שאתה מושיט לו אבל בשביל זה עליך להושיט אותה..תתחיל לדבר על מה שקל לך אפילו אם זה נשמע לך הכי לא חשוב העיקר שתתחיל לדבר. ליאת ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה