נערה שקרנית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/10/2014 | 12:00 | מאת: אביבה

שלום רב ביתי הינה חיילת בת 20 עוד מעט. אני מוצאת אותה משקרת ללא הרף ועל כל מיני שטויות שלא יוצא לה מזה כלום. אני מרגישה שלא טוב לה אבל כאילו לא אכפת לה מכלום. ניסיתי לייעץ לה להיפגש עם פסיכולוג אך היא לא מוכנה. אני מוצאת את עצמי מוותרת לה על כל מיני דברים וזה גורם לכעס של אחותה עליה ועלי. איך עלי להתנהג כלפיה? בסלחנות או בעקשנות? תודה אביבה

היי אביבה, שקרים ללא הרף מעידים על איזושהי מצוקה ועל איזשהו מנגנון התמודדות שהוא כמובן רק מחמיר את הסיטואציה ולא באמת עוזר. אני חושבת שחשוב להמשיך לשוחח עם בתך ממקום אמפתי שנסה להבין מה היא עוברת בימים אלו ולאוו דווקא שמתמקד בשקרים ואם את עדיין מרגישה שאינך מגיעה אליה חשוב להמשיך ולהציע טיפול רגשי אבל ... במקביל כן לשים איזשהו גבול למול השקרים ולא לקבלם על מנת שתחוש את התוצאות הלא טובות של שקרים אלו, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה