נטישת דמות אב

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/10/2014 | 03:12 | מאת: סבטלנה

שלום?בני הן השנה וחצי חווה מבפר פעמים נטישת אב מול מעורבות אנטנסיבית. כעת אני חוששת מהכעס שהחוויה עלולה להותיר בליווי חוסר ביטחון . קראתי את מאמרך יל סוגיית העדר דמות אב והייתי שמחה ללמוד עוד על הנושא. .האם יש חומר תיאורטי על אבדן דמות אב שאוכל להעזר בו? כמו כן, אני שואלת את עצמי האם הדמות חייבת להיות גברית. תודה

היי סבטלנה כפי שכתבתי שם ישנם כל מיני תאורטיקנים המתייחסים לנושא אבל אני חושבת שלא צריך את כל זה כדי לנסןת להבין מה עלול לעבור בנך. אם הקשר עם האבא הוא נטישה למול מעורבות אינטנסיבית נשמע לי שמתפקידך הוא לנסות לווסת זאת. וליצור מצב שבו הקשר מאוזן יותר או לפחות לנסות לשלוט במה שאת כן יכולה. למשל האם לאפשר את אותה מעורבות אינטנסיבית לאחר נטישה. במידה ויש מצב נתון שקשה לחלוטין לשלוט בו חשוב שתגדלי את הילד לתוך הסיטואציה הזו כשלנגד עינייך שתי הבנות : האחת- שחשוב שהילד לא ירגיש אשם בשל התנהגות האב. ושוב ושוב להסביר שהדברים קשורים לאבא (בהתאם כמובן לגילו ולהבנתו של הילד). השנייה- שלפעמים ילדים גדלים לתוך סיטואציות שאינן מטיבות עימם כפי שהיינו רוצים ולכן בעיקר נותר לנו ללמדם להתמודד עם הסיטואציות הללו ולהכיל את קשת הרגשות שעולים בתוכם בעקבות המצב. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה