יחסים חבריים עם מטופל לשעבר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/09/2014 | 15:24 | מאת: בלה

הי ליאת, רציתי לדעת מהן המגבלות החלות על מטפל במבחינה אתית / מקצועית ביחס לקיום יחסים חבריים עם מטופל לשעבר, בהנחה שאותו המטופל ממשיך בטיפול אצל מטפל אחר וברור לשני הצדדים שלא יחזור לטיפול אצל המטפל הנדון. האם יש "תקופת צינון" או שמדובר במגבלות שאין להן הגבלת זמן? תודה מראש, בלה

היי בלה לטעמי לא מדובר בתקופת צינון אלא במשהו שהוא לא נכון, לא אתי ואף עלול להיות הרסני גם אם הטיפול נעשה מזמן. עדיין חשוב שהמטפל יישאר מטפל והמטופל : מטופל אחרת גם מה שהיה עלול להיצבע באור אחר. זאת בהנחה שאנחנו מדברים על יחסי חברות ממשיים ולא יחסים של עניין הדדי ןחיבה כמו למשל: לאחל שנה טובה בחג :) או להתקשר מדי פעם כדי לשאול מה נשמע ועוד כי אלו כ-ן יחסים שנראים לי רלבנטיים ותקינים . ליאת

08/09/2014 | 13:31 | מאת: בלה

הי שוב ליאת, תודה רבה על ההתיחסות. האמת היא שזה מה שחשבתי שתכתבי.. רק לחידוד - משתמע מדברייך שכל פגישה בין הצדדים תתקיים אך ורק כפגישה טיפולית בקליניקה של המטפל לשעבר. האם הבנתי נכון? האם זו דעתך בלבד כלומר, כל מטפל נוהג כראות עיניו או שמדובר בנושא שיש אליו התייחסות מחייבת ומפורשת בקוד האתי? שוב תודה, בלה.

מנהל פורום פסיכותרפיה