גם לי יש מה לומר...

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

19/08/2014 | 17:07 | מאת: גולם

היא הודיעה לי שהיא יוצאת לחופשה, ואני מחייכת לה שהכל בסדר ושתהנה ובפנים אני "אוכלת " את עצמי , הרי הכל לא בסדר. העולם הזה דפוק! המטפל יודע באמת מה עובר על המטופל ? האם הוא מנסה לחשוב איך המטופל מגיב ? האם המטפל משקר כשהוא אומר שהוא שמח לפגוש את המטופל או שזה אולי גינוני נימוס? מה את חושבת על כל הכותבים פה גם את שמחה שהם פונים אליך ורוצים את התיחסותך? ואם כולם שמחים אז למה כולם זוועפי פנים? העולם דפוק.

היי גולם (?) הרבה כעסים ולא ברור כל כך לאן הם מופנים ומה באמת מרגיש... מרגיש לי שמתוך הכעס על החופשה הלכת רחוק מדיי בתחושות ואת מסיקה מכך שלא איכפת לה, שהיא מזייפת/משקרת ושאולי גם אני עושה זאת וגם כל העולם...כשעושים כאלו הכללות זה בדרך כלל רק מחמיר את התחשוה כי האמת הפשוטה היא שהמטפלת יצאה לחופשה בגללה ולא בגללך ואין לזה קשר כלל לאופן שהיא מתבטאת מולך /חשה מולך בפגישות. ליאת

24/08/2014 | 11:32 | מאת: sigal

האם כל האנשים שווים כך גם לא כל המטפלים ... האם המטפלת שלך אומרת את האמת ..תשאלי אותה דברי איתה תהיי איתה הכי כינה שאפשר תאמיני לי תקבלי כנות .. יכולה לאמר לך רק מעצמי המטפלת שלי אומרת אמת לפעמים אפילו אמת כואבת קשה לא פשוטה ..כי היא מטפלת ישירה ..לא כולם שורדים את הישירות הזו וזה גורם ללא מעט קשיים אני רואה בזה אומץ ואוהבת את זה ..נכון שיש דברים שבתחילת הטיפול או אפילו אחרי זמן היא לא יכלה לאמר לי והיום כן כי יש דברים שאם היא לא הייתה הולכת בעדינות יתרה כמו לוליין על חבל דקיק ממש חוט השערה הייתי פשוט בורחת ולא חוזרת ..אז כמובן שתלוי גם בסוג הטיפול ..ושוב את צריכה לשאול את עצמך למה את חושבת שהיא לא אמיתית כשהיא אומרת שהיא שמחה לראות אותך ..אין סיבה לשקר בזה לדעתי מטפל לא יכול לעבוד עם מטופל עם אין שום כימייה ..יחד עם זה שומעת את הקושי שלך את הבלבול את הרצון שזה יהיה אמיתי והפחד שלא תאמיני לה ללא אמון אין טיפול ..בהצלחה

מנהל פורום פסיכותרפיה