שאלה קצת מוזרה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/08/2014 | 08:25 | מאת: יעל

שאלה קצת מוזרה: אני מטופלת אצל מטפלת פרטית, ומאוד מפריע לי שהיא לא מביאה לי קבלה עבור התשלום. (300 ש"ח לפגישה). ת'כלס אין לי מה לעשות עם הקבלה , אבל עדיין מרגיש לי קצת מעצבן...למה זה כה מפריע לי?

07/08/2014 | 15:44 | מאת: סיגל

המטפלת שלך שומרת חוק. אולי מבחינתך זה נראה לך מוזר , מין חותמת כזאת שזאת "עסקה" ?

07/08/2014 | 22:42 | מאת: סיגל

כתבת שהיא לא נותנת לך ... צודקת, זה לא בסדר

07/08/2014 | 17:52 | מאת: ניצן

היי יעל, בצדק. גם לי היה מפריע. אצלי זה קשור באמינות ובהתנהלות ישרה וגם מכבדת. אני מניחה שיש מקום ל"דיבור פסיכולוגי" בעניין, אבל לא רק. אולי ליאת תוכל לשפוך אור על החלק הפסיכולוגי.. בחלק היותר קונקרטי, הייתי שואלת בנימוס אם היא תוכל לא לזרוק את הקבלות, אלא לתת לך אותן כשאת משלמת. (וכך את מניחה מראש את העובדה שהיא עובדת עם קבלות, וחוסכת את אי הנעימות).. בנימה אחרת, נחמד קצת השימוש בביטוי "עם קבלות".. כמו את רוצה לוודא שהיא "פסיכולוגית עם קבלות" :-) במובן של הצלחה במה שהיא עושה. שבת טובה, לילך

07/08/2014 | 18:27 | מאת: מיכ

תבקשי קבלה...זכותך לבקש ...פשוט תשאלי יפה אם אפשר קבלה.

07/08/2014 | 20:44 | מאת: גלי

זה מפריע לך כי את יודעת שהיא מעלימה מס.. ואולי זה אומר עליה משהו?

08/08/2014 | 16:54 | מאת: יעל

ביקשתי ממנה קבלה, ונתנה לי על סכום חלקי. לפי הבנתי, צריכה לתת על 100% ממה שאני משלמת לה, ולא רק על חלק מהסכום..התביישתי לשאול אותה מה הרעיון. האמת שקשה לי להבין אותה, וזה קצת גורם לי לחבב אותה פחות

10/08/2014 | 23:11 | מאת: ניצן

אם כך, יעל, תני לה בחודש הבא צ'ק על חלק מהסכום. בגובה הקבלה :-) אולי גם היא תחבב אותך פחות, אבל לפחות תהיה התאמה. ובנימה יותר רצינית- לגמרי לא לעניין! לגמרי לגמרי לא. לא את זו שצריכה להתבייש בדיאלוג הזה.. הרשי לעצמך לדבר באופן גלוי וכנה איתה. במקרה הזה, הייתי שמה בצד כל פרשנות פסיכולוגית אפשרית ליחס לכסף, ומתמקדת במציאות. על תשלום מלא ומכבד, מגיעה קבלה מלאה ומכבדת. זה ממש בסיסי... בהצלחה! ניצן

10/08/2014 | 08:41 | מאת: sigal

האמת שאי אפשר לענות לך במקומך.. אבל אני אתן לך עוד כיוון למחשבה הרבה פעמים נושא הכסף בעייתי כי זה "הורס" את האינטימיות שנוצרת כאילו המטפלת שם בשביל הכסף מה שבחלקו נכון כי זו פרנסה רק שיש הרבה מעבר לזה כי היא בטוח לא שם רק בשביל הכסף .. לכסף יש גם ערך בכך שאת משלמת עבור הטיפול ובעצם זה לוקחת אחריות על חייך .. עכשיו לשאלת הקבלה ..שאלי את עצמך מה הרגשתך כלפי כסף בכלל ובפרט זה שאת נותנת לה . האם כשאת קונה קרם גוף את גם רוצה את הקבלה באותה מידה או שזה רק כלפיה כלומר כלפי הקשר בניכן? ועוד נקודה למחשבה האם אי פעם ביקשת ממנה את הקבלה אישית זה היה פוגע בי כי אז באמת הייתה לי הרגשה של "מסחר" בפגישה ..הרבה יותר נעים לי לתת לה את כספה בשמחה רבה אני חייבת לאמר כי מגיע לה כל שקל על העבודה הקשה שהיא עושה איתי ...אם היא רושמת או לא זה שלה עם רשות המיסים ממש לא בעייה שלי ולא ענייני מצטערת זה לא מה שעושה אותה מטפלת טובה או לא ..זה רק מוכיח ועושה את זה בטוח יותר שמטפלת היא קודם כל בן אדם בדיוק כמוני עם רגשות כאלה ואחרים התנהגויות כאלה ואחרים וזה נותן לי הרגשה טובה ונעימה יותר ... בכל מקרה אני חושבת שאת פשוט צריכה לבקש ממנה בנימוס בלי שיפוטיות את הקבלה אם זה כל כך חשוב לך ואם זה יפריע לה זה שלה בהצלחה...

בעניין החלק הפסיכולוגי, מסכימה עם מה שנאמר כאן שהכסף לעיתים מרגיש כמו נושא "אסור" ככזה שמחבל באינטימיות אבל האמת היא שהוא אינו כזה. הוא נושא כמו כל נושא אחר ואכן אצל כל אחד מאיתנו הוא "מספר" משהו אחר, יש מי שמרגיש כפי שכתבה sigal שבעצם לא חשוב לה מהי עמדת המטפלת מול רשויות המס ויש מי שמרגיש כמו ניצן שזה מספר משהו על אמינות. לטעמי (וזו דעתי האישית בלבד) דווקא כדי "לנקות" חומרים שליליים כגון אי אמינות או הסתרה ועוד מן הראוי דווקא להצמד בנושא הזה לקונקרטי- הווה אומר להרגיש הכי בנוח עם הבקשה לקבלה ואף מבינה את הרצון שהמטפלת תתן קבלה אף מבלי שתתבקש. ליאת ליאת

11/08/2014 | 08:41 | מאת: יעל

היי סיגל, בתחילת הטיפול לא הפריעה לי הקבלה. לאחרונה כן התחיל להפריע לי העניין הכספי. ואני נחשבת לבנאדם שתמיד משלם בשמחה ולא מבקש קבלות. כנראה שמשהו בהתנהלות שלנו ובטיפול מתחיל להרגיש לי לא מתאים, ובא לידי ביטוי שמישור הכספי.

10/08/2014 | 17:37 | מאת: שירה

נשמע פשוט כמו העלמת מס.לכאורה לא קשור לטיפול אבל בעצם מאד מאד קשור. אדם שמתפרנס ממקצועו ומעלים מס-ואפילו לא מתבייש בכך כשמתבקש לתת קבלה ונותן חלקית. זה מביש.וקשה מאד להיות מטופל אצל אדם לא ישר.כך שזה מאד קשור ומאד לא נעים לשמוע שמטפל מתנהג כך..שירה

היי יעל שאלתך אינה מוזרה אלאמ אד במקום ואי הנוחות שלך מובנת לחלוטין. היא אמורה לתת לך קבלה ולא חלקית אלא על כל הסכום. עניין של חוקי מס. אנא אל תתביישי ותרגישי "הכי בסדר" עם לעמוד על זכויותייך לקבל קבלה כזו, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה