ביטול פגישות עקב המצב

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/07/2014 | 12:29 | מאת: יעל

ליאת שלום, אני מוצאת עצמי בחרדה די משתקת לאור המצב. שקלתי לכתוב לך זאת בפורום, אך לא רציתי להיות לטורח ותהיתי האם זהו המקום. את כל כך הרבה נותנת, מכוונת, מכילה ומאירה בתשובתייך שלא רציתי להכביד, לא עלייך כמטפלת ואף לא בפאן האישי. וההזמנה שלך לכתוב ולשתף מכילה כל כך הרבה אכפתיות ונכונות. לי זה לא היה כל כך ברור מאליו... ואני בוחרת לשתף בטלטלה שאני חווה בשל האזעקות והאי וודאות מהבלתי צפוי. מה אעשה כשאהיה בדרך, כשאנהג, כשאטייל עם הכלבה ופחדים אלה מעוררים בקרבי חרדה כמעט בלתי נשלטת... בחרתי לא לנסוע למטפלת שגרה בגוש דן. אני מפחדת מאזעקה שתתפוס אותי בהלוך או בחזור ומפחדת שתהא אזעקה כשאשכב ואדבר. אז נכון שהיא יידעה אותי כי יש אזור ממוגן ולא אצטרך להיתקל בבני המשפחה. אינני מסוגלת לעשות זאת. ואני תוהה האם אפסיק עכשיו להגיע עד תם המבצע שיכול להערך עוד מספר שבועות... ומעבר לפחדים הללו גם אינני משאירה את ילדי הצעיר, כך שזה לא מותיר בפניי יותר מידי אופציות להגעה להמשך טיפול. ואני שואלת האם כמטפלת את מסוגלת להבין את המצב המתמשך והיוצא דופן הזה במחיר ביטול פגישות? אני לא בטוחה שהמטפלת שלי מסוגלת. היא לא מסוגלת כי זה חובר לה לדעתי להתנהלות שלי כזו בשוטף שביומיום אני מתמודדת ונאבקת איתה למען המשך מפגשים. תודה :)

היי יעל, קודם כל תודה על המילים החמות ובודאי שאת מוזמנת לשתף וזה כלל לא מכביד עליי. רק כדי להיות בטוחה שהבנתי...אני מבינה מדברייך שאת למעשה גרה במרחק נסיעה רב מהמטפלת שלך? אם הבנתי נכון, אז כמה דברים: קודם כל אין ספק שכהורה תחושות הפחד והחרדה עלולות לגבור באופן מאד טבעי ונורמלי והדאגה אינה רק לעצמך אלא לילד הקטן שתלוי בך. את אומרת שהיא לא תבין אבל נראה לי שאי אפשר שלא להבין, שלעיתים יחד עם הצורך בטיפול הרגשי הרצון להיות קרובה לאנשים היקרים לך ובודאי לילד והרצון לשמור עלייך ועליו גוברים על הצורך בטיפול (בעיתות שכאלה). אני מבינה שאת אומרת שמשהו בהתנהלות הזו שלך מתחבר לפסיכולוגית וגם לך עם קשיים אחרים בנוגע לשמירה על רציפות הטיפול ואולי זה המקום שבאמת מטריד ומקשה עלייך, להבחין האם זה אחד מאותם קשיים או שמא באמת מדובר בהחלטה שהיית לוקחת בכל מקרה. אני רק יכולה לומר בהקשר לזה שאחד הדברים שדווקא עוזרים להפיג חרדה זו האפשרות של שמירה על רציפויות של שגרה. לעיתים יש לנו צורך "לעזוב הכל" ולהכנע לחרדה שאת קוראת לה: משתקת, אבל האמת היא שבדרך כלל זה לא עוזר ודווקא הצמדות להרגלים המוכרים שלנו ולשיגרה שלנו היא זו שמרגיעה. אולי דווקא ההגעה אליה תרגיע ולא האי ההגעה. אבל שוב אני אומרת...יש הרבה מקום לאינטואיציות שלך מה נכון לך מה לא כאדם וכאמא וחשוב ללכת עם האינטואיציות הללו... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה