לליאת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/06/2014 | 22:06 | מאת: מאי

היי ליאת, בנוגע לתגובה שלך לניצן.. רציתי לשאול האם אין שום סיכוי שמטפל אוהב את המטופל שלו?האם זה רק חיבה קטנה כזאת ואולי איכפתיות?

היי מאי ברור שלמטפל יש רגשות כלפיו מטופליו ואפילו רגשות עמוקים. זה יכול לכלול רגשות כמו חיבה (ולמה קטנה? אפשר גם חיבה גדולה..), אמפתיה, איכפתיות,לפעמים מטופל מזכיר לך מישהו שקרוב אליך, הערכה, ועוד ולפעמים מטופל מעורר גם כעס הסתייגות אי נוחות ועוד. על כל אלו חשוב כמובן לעבוד בטיפול ולהשתמש בתחושות המטפל בטיפול כי יתכן שהמטופל יוצר תחושות אלו גם במקומות אחרים בחייו. ואולי השאלה היא איך מגדירים אהבה ...ואהבה מתקשרת לי למשהו שהוא גדול יותר מקשר טיפולי. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה