לקראת חופשה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/05/2014 | 13:41 | מאת: יעל

ליאת שלום, המטפלת שלי הודיעה לי מתי היא יוצאת לחופשה השנתית שלה. תמיד זה בחודש אוגוסט וזו ידיעה שאני נוצרת בליבי בשוטף. אני מחזיקה את הפחד והחשש מרגע ההודעה ומעצם הידיעה שהיא לא תהיה, כמעט יום יום במשך שנה אחר שנה, ולמרות כי חשבתי שאני כבר מחוסנת ואצליח להתמודד אני חווה את זה קשה מאוד. עוד לפני שהיא טסה, רק מעצם הידיעה אני חשה קושי בנשימה ושהכל מסתחרר ואובד לי. החופשה שלה נתפסת בעיני כאין גדול מאוד. מתעצם בתוכי פחד בלתי נשלט שמאיים עליי, על כולי והתחושה היא שאני נבלעת בתוכו. הפחד הזה , החרדה מאותה תקופה, כשכרגע אין בכלל מקום לתחושות שלפעמים גואות בתוכי גם כן - שאין לי כבר מקום אצלה , שיש אנשים חשובים הרבה יותר ושבעצם הכל נמחק - לתחושות אלה אין בכלל מקום כרגע וגם הן מן הסתם מעצימות את הכאב והפחד הנוראי שהיא איננה. אצליח לווסת זאת? שהרי בסופו של דבר שנה אחר שנה היא טסה וחוזרת ואני שורדת ומייעלת את האנרגיה השלילית הזו לעשייה. תודה!

היי יעל נשמע שאת מדברת בשני קולות. קול אחד מהרגש שלא מצליח להאמין שהיא שם גם כשהיא איננה, הפחד שהכל נמחק, הנטישה אולי. קול שני והוא השכלי מבין שהיא חוזרת ושמקומך לא נעלם ואולי גם מתוך הקול הזה את מצליחה לתעל את האנרגיות למקום חיובי בתקופה זו. לא כל כך הבנתי למה בעצם אי אפשר לתת מקום כרגע לשני הקולות גם למול המטפלת. אני בטוחה שהיא יותר מתבין...ממה בעצם את חוששת? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה