שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/04/2014 | 22:00 | מאת: שואלת

היי, איך יודעים מתי רע באמת ומתי מדובר ברחמים עצמיים? איך אני יכולה לדעת שבאמת רע לי, ולא שאני מנסה לשכנע את עצמי שרע לי/רוצה שיהיה לי רע מאיזשהי סיבה? אני לא יודעת. לפעמים אני תוהה אם אולי כשרע לי זה לא באמת רע, אלא אני רוצה שיהיה לי רע משום מה, כדי להשיג משהו אולי.. לא יודעת. אז איך אוכל לדעת?

היי שואלת, הרגשה רעה היא לגמרי סובייקטיבית. אולי השאלה שחשוב שתשאלי את עצמך זה האם באופן תמידי את נוטה לחשיבה שלילית גם כשהמציאות אינה כזו. הפרשנות שלנו את המציאות מאד משפיעה על תחושותינו. אבל בכל מקרה אני לא אוהבת את המונח "רחצים עצמיים" משום שיש בו שיפוטיות כלפי עצמנו... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה