מה הייתם עושים אם הייתם מגלים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/03/2014 | 00:40 | מאת: מפורקת

שהמטפל שלכם שיקר אתכם? אני לא יכולה לפרט, אך כן אומר שיש לי ידע מוצק על כך שהוא אמר משהו לא אמיתי כתירוץ למשהו. לשתף אותו במקור הידע שלי - אינני יכולה. מה עושים? התערערתי עמוקות. איך אפשר שמטפל ישקר? זה מעשה שהוא נגד חוקי הטבע.

11/03/2014 | 16:57 | מאת: מיכ

קצת קשה לענות על זה כי איננו יודעים במה מדובר...אולי כדאי בכל זאת להתעמת איתו על זה? או לפחות להבין את הצד שלו?

13/03/2014 | 02:57 | מאת: מפורקת

חבל שאין לי דרך לכתוב לכן את הסיפור. הוא תירץ משהו באופן שקרי, ולא ידע שיש לי דרך לדעת האם זהו שקר או אמת. היות וחשדתי שהוא משקר (תחושת בטן שלא הירפתה) ביררתי והתברר שצדקתי בחשד. שאלתי אותו האם שיקר והוא סירב לענות על השאלה. אמר שלא עונים לשאלות אמון. צריך לחשוב למה אני לא מאמינה למה שהוא אמר. להתעמת = לחשוף בפניו את דרך המידע ו"להכריח" אותו להגיב. לא רוצה להיכנס לפינה הזו אך גם לא יכולה לחשוב שמטפל משקר. כנות היא הבסיס לטיפול.

היי לך מבינה את הערעור אבל למה מפורקת? אל תלכי לשם כ"כ מהר...ישנן כמה אפשרויות אולי מבחינתו זה לא שקר? אולי את עוד לא יודעת הכל? בודאי שתפתחי זאת איתו גם מבלי לספר לו את מקור הידע שלך..תשמעי מה הוא אומר אולי הוא פשוט יתנצל וזה גם יעשה משהו? ליאת

13/03/2014 | 02:30 | מאת: מפורקת

אני מפורקת כי כואב לי באופן חזק ומהותי ענייני שקרים. וכנות חשובה לי מאוד, בעיקר בטיפול. תמיד הוא אמר לי שהוא אדם אמיתי, ולמרות שהיו רגעים שחשדתי ודברים לא הסתדרו לי בחרתי להתעלם. אך כעת כשנוצרה סיטואציה שהורגשה לי שוב כתירוץ לא אמיתי והיות ויכלתי לברר בקלות ביררתי ולצערי ההבנה שחששותי התאמתו גורמת לי להתערער באופן קשה. האם כמטפלת היית מוכנה לשמוע גם מקורות ידע שהיו גורמים לך אי נוחות? הוא לא ידע שיש לי ערוץ מסויים לברר (אחרת לא היה משקר כנראה) ואני חוששת שניגרר ל"מלחמה".

מנהל פורום פסיכותרפיה