מעשה קונקרטי..הטוב שבקרבה...

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/03/2014 | 18:54 | מאת: מיכ

רוצה לשתף אתכם במה שעברתי היום לראשונה בטיפול...אתמול בערב דיברתי איתה ואמרתי שכנראה לא אגיע כי אני לא מרגישה טוב (משהו לא מדבק שאני סובלת ממנו והתפרץ...) ושאלתי מה דעתה היא כמובן אמרה שאעשה מה שאני מרגישה אם לבוא או לא... החלטתי לבוא כי אחר כך אתחרט כל השבוע :), אז באתי והרגשתי נורא, פיזית, גם בטח נראיתי לא משהו, היא הציעה שאשכב, אניח ראש על הכרית (התפדחתי בהתחלה, אח"כ זרמתי איתה) הורדתי נעליים ושכבתי, היא הציעה שמיכה וכיסתה אותי בה...שמיכה רכה ונעימה שבכלל לא ידעתי שיש לה בארון...ואני כבר 4 שנים כמעט שם רק בישיבה.......הרגשתי צמרמורת...לא זכרתי מתי בפעם האחרונה מישהו כיסה אותי או אם בכלל, בכל מקרה היא אמרה שהיא יכולה להקריא לי ספר לא של ילדים וגם למבוגרים מותר שיקריאו ספר (מוזר) או לשיר לי שיר ערש...ממש פאדיחה אבל, אוקי אם כבר...כן היה מוזר אבל יודעים מה???? הרגשתי כל כך עטופה בתוך ענן לבן ונעים...היה דווקא כייף ואני שואלת מדוע לא התאפשר עד היום? האם היא פחדה? האם אני לא אפשרתי את הקרבה הזו אליי???? הקרבה משתנה פתאום יש חום בקרבה ולא רק כאב....מרגישה סוף סוף את הטוב שבקרבה....ליאת, האם מטפל משנה את גישתו תוך כדי? האם אני שיניתי? אין לי מושג, אני רק יודעת שהיום אנחנו קרובות זו אל זו מתמיד והפעם בצד הנעים של הקרבה :)

02/03/2014 | 22:47 | מאת: .

איזה כיף לך! גם אני רוצה דבר כזה.. זה נשמע נעים. שאלת אותה על זה?

03/03/2014 | 11:30 | מאת: מיכ

לא שאלתי כלום...נראה לי שכבר מזמן מזמן רציתי משהו כזה נעים, אבל פעם היא אפילו לא הייתה מוכנה לגעת בי בכלל למרות בקשותיי והיום יש חיבוק בסוף פגישה גם.....כאילו חיכתה לרגע המתאים שאהיה פחות תלותית יותר חזקה?? אין לי מושג...כנראה שצריך להיות חולים כדי לקבל טיפול קונקרטי :) מעניין מה גרם לה לזה ... היא אמרה לי שאכפת לה ממני...כנראה שזה מאכפתיות..

02/03/2014 | 23:46 | מאת: קוראת

ח ח ח באמצע הקריאה אני עוצרת, קופצת לסוף, ומחפשת את המילים "ואז התעוררתי וגיליתי שהכל היה רק חלום.." (ומה קורה אם מטופל נרדם תוך כדי שכיבה ולא מצליח להתעורר אחרי 50 דקות?)

03/03/2014 | 11:33 | מאת: מיכ

לא נרדמתי...כי אני פריקית של שליטה אז אין מצב ואני צריכה את המיטה שלי בשביל לישון :) לגבי מטופל שנרדם כנראה שמעירים אותו כי נגמרת הפגישה לא? ואיזה כייף שזה לא היה חלום אלא מציאות :)

אולי היא שינתה משהו אולי את אולי גם וגם אולי זה התאים עכשיו ולא התאים בעבר, אני לא יודעת... מה שמשמעותי זה שהרגשת טוב או כפי שכתבת "בצד הנעים של הקרבה"... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה