שיתוף המטופל באבחנה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

01/03/2014 | 16:31 | מאת: פולינה

שלום. רציתי האם זה אפשרי לשתף את המטופל באבחנה (להפרעת אישיות) במידה והמטופל מבקש?

היי פולינה, בהחלט אפשרי אבל המטרה היא לא "להשאר" באבחנה בלבד אלא לעבוד על הטיפול בה...אבחנות הן דבר טוב כי עושות לעיתים סדר מסויים ומאפשרות התמודדות והבנה מעמיקה יותר אולי גם תחושת שליטה אך עלולות מצד שני גם לקבע את המטופל בתוך משהו כי בסופו של דבר אנחנו אנשים לא: "אבחנות". ,ליאת

04/03/2014 | 01:40 | מאת: פולינה

כמובן שהמטרה היא לטפל באבחנה, אך השאלה האם הוא ישתף פעולה ויסכים לחשוף את האבחנה כשהוא מודע לבחינה של המטופל שמגיע עם אבחנה אישית וידע בתחום. האם זה לגיטימי לבצע "יישור קו" בנושא ולדעת ששנינו יודעים במה מדובר?

מנהל פורום פסיכותרפיה