ביתי בת ה 16.5

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/02/2014 | 11:11 | מאת: מאיר

שלום, ביתי בת ה 16 עוברת לדעתי משבר מאד קשה. היא מתדרדרת בלימודים, הפסיקה לדבר איתי כפי שדיברה בעבר בגילוי לב. ובשיתוף. אני מרגיש גם התדרדרות מוסרית. שבין היתר נובעת מחברה שהבת שלי רואה בה אורים ותומים. זה מגיע לאמירות כגון, אני אעשה משרני רוצה "על ה ז.. הכל. אלה אמירות שהיא מוציאה מול אמא. לאחרנה אני גם יודע שהיא יוצאת מהבית בשעות מאוחרות שתיים-שלש לפנות בוקר בלי שאמא שלה תדע על כך. יצויין שאני גרוש מזה כ שש שנים. אני אובד עצות לגבי סוג הטיפול המתאים. פסיכולוגית רלינית או תרפיסטית. אשמח להכוונה להסבר עקרוני מדוע דווקא טיפול כזה או אחר הוא המתאים ביותר. תודה

שלום מאיר, מבינה את דאגתך לבתך שנשמע שנמצאת בעיצומו של גיל ההתבגרות. האם בתך מעוניינת בטיפול? כי זה הכי חשוב קודם להגיע איתה לשיחה פתוחה אם היא בכלל מעוניינת? פסיכולוגית קלינית או פסיכותרפיסטית במקרה הזה יספקו את אותו טיפול הלא הוא טיפול רגשי. במידה והבת מסרבת לטיפול נשמע לי שמאד משמעותי זה לקבל כהוריה- סיוע רגשי על מנת לדעת כיצד להתמודד איתה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה