ילד במצוקה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

10/02/2014 | 20:45 | מאת: פאדי

שלום וברכה אני אדם בגיל56 יצאתי לפנסיה מוגדמת לאחר 35 שנות עבודה ביוזמת המעביד ואבא לשני בנים ושתי בנות בחטיבת הביניים . הבן הבכור סטודנט לומד חשבונאות ומשפטים והצעיר בן 21 סיים תיכון וכרגע הוא לב הבעיה במשפחה .לציין שאנחנו משפחה אוהבת ותומכת בילדים ונתתי להם כל מבוקשם אבל לצערי הבו הצעיר מגיל קטן סובל מדימוי עצמי ירוד ובניגוד לאח שלו לא אוהב לימודים והיה לו קשיים בבית הספר ולמרות כל נסיונותי לתמוך בו והביאתי לו מורה פרטית ללא תועלת --בסיום התיכון התחיל לעבוד בכל מני מקומות ופתחתי לו חשבון בבנק והתחלתי לחסוך לו כסף וניהלתי לו החשבון על מנת שילמד מקצוע שיעזור לו בהמשך החיים ובנוסף בניתי לו ולאחין שתי דירות מהפיצויים שלי .בשלב זה הכיר בעבודתו בחורה מבוגרת ממנו בשנתיים ולצערי היא ממשפחה הרוסה שעוסקים בדברים מפוקפקים ונודע לי מחברים שלו שהיא מחליפה מיטות ומנצלת בחורים תמימים כבני ולכן היות והילד תמים ובחיים לא הכיר בחורות וביישן ואין לו כושר שיפוט הצליחה להפילו בחיקה --הילד התחיל לבקש להתחתן איתה ולמרות הנסיונות של כל המשפחה אני- דודים-חברים-סבא לשכנע שהוא צעיר מדי ועלין לבנות עצמו קודם כלום לא עזר הפסיק ללמוד מקצוע שהתחיל בו התחיל לדבר בטלפון איתה עד הבקר (13000 דקות בחודש) ואני משלם החשבונות לכל הילדים ובנוסף הפסיק לדבר איתי טוטלית שראה בי אויב שעומד בדרכו- התחיל לבזבז הכספים שחסכתי לו ולהסתובב עד מאוחר והמענין ביטל הייפוי כוח שלי בבנק ושינה הסיסמה באינטרנט ואפילו מחק אותי בפיספוק ופועלים בטלפון בכדי שאני לא אעקוב אחר מעשין והפסיק לאכול בבית --בקיצור הילד שוקע לאט לאט --עלי לציין שהבחורה שהכיר ולאחר שכנועים מצידנו והגיעה למסקנה שמיצתה הילד ואין אפשרות להמשך הקשר נטשה אותו אבל הילד לא חזר למוטב והמשיך במעשין כאילו הוא מעניש אותנו (בזבז 40000 שקל ב4 חודשים) והתחיל לקחת הלואות בבנק -כל זה ידעתי על פעולותין בבנק בעזרת ידיד שרצה לעזור .בקיצור הוא לא מוצא עצמו ולא מודע להרס העצמי --אפילו אני ולאור מעשיו ודאגתי ניכנסתי לסטרס והתחלתי לסבול מנדודי שינה וטינטון באוזניים על רקע חרדתי וחוסר חשק וסיפוק בחיים --ברשותך מה השיטה הטובה להחזיר הילד למוטב ואיך לנער אותו מהאשליות למרות שאינו מדבר איתי אפילו מילה אחת ואם אני איזום איתו שיחה במסעדה שישפוך מה שבליבו האם זה פתרון למרות החשש שלי שהוא יבין שהמהלך שלי הוא כניעה . מה את מציעה כפתרון יעיל במקרה שלנו-------בתודה וברכה

היי פאדי, אני חושבת שאתה מנסה "להחזיר את בנך למוטב" כמילותך מתוך אמונה ששיחה או מילה או גבולות כלשהם יעזרו ובעיניי לפי מה שאתה מתאר לבן יש בעיה גדולה יותר מכל זה ושיחה כזו לא תעזור. בנך זקוק בהקדם לטיפול נפשי.הוא נשמע במצוקה גדולה ותפקידך הוא "לראות" את מצוקתו זו דרך כך שתעזור לו לפנות לעזרה. כל עוד תבוא בגישה שמילה פה או שם "יסדרו אותו" זה לא ילך והוא ימשיך להתנגד לך משום שיבין שאתה לא באמת קולט אותו ומבין אותו אבל אם אתה תבין קודם שיש בעיה אמיתית וכנראה על רקע נפשי וכפי שכתבתי, תעזור לו לקבל עזרה רגשית, אז כבר עשית חצי דרך. ליאת

16/02/2014 | 12:09 | מאת: פאדי

שלום רב אני מודה לכם על התשובה לפנייתי אליך בנוגע לבן שלי והשפעת הבעיה על המצב הנפשי שלנו תחת הכותרת ( ילד במצוקה ) - אבל ברשותך אני מודע למורכבות הבעיה והטיפול האופטימלי פניה לאיש מקצוע אבל הרי הילד כמעט ניתק הקשר ביננו והוא בקושי מדבר כמה מילים עם אימו כשהוא זקוק למשהו אבל איתי אף מילה אז איך בכלל ניתן לקחת ילד בן 21 לפסיכולוג לכן האם נכון מצידי כאבא ואדם בוגר למרות הנתק אני איזום שיחה איתו במקום כמו מסעדה ואפנה אילן כאדם אוהב לשבור הקרח ובלי האשמות שיפתח את ליבו וידבר בגלוי על תחושותין והאם זה לא יחזור אילי כבומרנג ויפרש את פנייתי ככניעה והשיחה לא תשיג את מטרתה בתודה וברכה

מנהל פורום פסיכותרפיה