להחליף מטפל

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/01/2014 | 14:01 | מאת: שיר

שלום ליאת!אני נמצאת בטיפול מזה 8 חודשים אצל פסיכולוג נחמד ,ומאוד מקצועי,אני מרגישה שיפור אך...יש נקודה שמאוד מפריעה לי אצלו והיא סוג של ריחוק. הוא מאוד שכלתני,מאוד שומר על דיסטנס(לא קוראת לו בשמו הפרטי)ולהפתעתי התקדמתי בזכותו הרבה אך יותר ויותר מפריע לי חוסר החמימות שלו.לדוגמא:בסוף הטיפול האחרון שתקתי הרבה(מה שלא קורה כמעט)הוא שתק איתי,קיויתי שישלח מייל לשאול מה שלומי, מה קרה,הוא מודע למצוקות שלי אך התאכזבתי.יש בי מחשבות להחליף מטפל אך קשה לי לחשוב להתחיל מחדש,לספר ,לבנות אמון,ומה עוד שהוא כן עזר לי. בבקשה אל תגידי לי לפתוח את הנושא איתו...אשמח לזוית ראיה מקצועית שלך. תודה רבה!

היי שיר, אתייחס לכמה דברים שעלו ממה שכתבת. קודם כל חשוב לראות שלמרות התחושות יש שיפור - זה הרבה. וחשוב שתנסי להבין אם הוא מרוחק, מה בכל זאת הביא לשיפור? דבר נוסף שבלט לי זה שלא לגמרי ברור האם הריחוק הוא רק שלו או גם שלך. למה למשל את באמת לא קוראת לו בשמו הפרטי? למה למשל כתבת שלא אומר לך "לדבר איתו על זה"? אולי כי לדבר איתו זה סוג של קירבה? ואם כן, מדוע את חוששת ממנה? את לא צריכה לענות פה כמובן, אלא לעצמך ואולי גם לו. דבר נוסף, ריחוק זה עניין של הגדרה, מטפל למשל יכול לא לכתוב בכלל מיילים בין הפגישות ואחריהן ועדיין לשדר חום בפגישה, מדוע מייל שכזה זה בהכרח מעיד על קירבה? אולי למשל הוא מכבד את בחירתך לשתוק ומחכה שתעזי יותר כשיהיה לך יותר נוח? וכן..אני בכל זאת מציעה לך להעז ולדבר על זה :) משום שזה יכול לעשות שינוי נוסף בתחושותייך וצעד משמעותי בטיפול, ליאת

26/01/2014 | 17:32 | מאת: שיר

ליאת יקרה,תודה על תגובתך! הטיפול מקדם מאוד, בגלל שהפסיכולוג מאוד מאוד מקצועי! מבחינת העצות,ההדרכה,נקודות ההתיחסות שלו נכונות ומחזקות ובנוסף אני מאוד מאוד רוצה להתקדם בחיי!אני טיפוס רגיש(אולי מידי)וכאשר היתה פגישה חריגה מבחינת האמוציות(בכיתי) ולא אופינית לי(בשתיקה)ציפיתי שהוא יתיחס (לא תמיד אני חשה צורך כזה),ההרגשה שלי שאני עוד אחת מיני רבים, ושייכת למשבצת ביום מסויים בשעה מסויימת וזהו,דרך אגב,אני לא קוראת לו בשמו כי זה מתבקש...הוא חותם את המיילים שלו ב....ד"ר X,וכך כולם פונים אליו.הוא מאוד משדר דיסטנס. אז לפי דבריך מה שחשוב זו ההתקדמות?תודה

מנהל פורום פסיכותרפיה