קושי חברתי בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/12/2013 | 05:59 | מאת: מינה

הקושי שלי בחברה התחיל בגיל מבוגר יותר ,אולי גיל 28 היו לי תקופות של חוסר ביטחון מול אנשים באופן משתק, היום גיל 48 אני לא חווה חוסר ביטחון משתק אך יכולת ההתחברות שלי לאנשים מאוד מצומצמת ,וגם עם חברים שיש לי איתם קשרים קרובים מספר שנים בסופו של דבר הם מתרחקים ממני.אין לי צורך ואין לי יכולת להכיל המון חברות,אבל אפילו אחת או שתיים אני לא מצליחה להחזיק. למה זה קורה? האם ניתן לטפל בזה בגיל מבוגר?

היי מינה, היי...48 זה עדיין לא גיל מבוגר :) ובטח שעדיין ותמיד אפשר לטפל- בכל גיל. אולי עכשיו זה הזמן שלך לטפל בעצמך משום שעכשיו זה מפריע לך (ואולי בעבר פחות הפריע) וגם נשמע שעכשיו את רואה שקורה משהו בינך לבין חברים שאינו לשביעות רצונך. זו התחלה מצויינת כדי לגשת לטיפול! ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה