כנות ביחס למצב הנפשי של המטפל

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/10/2013 | 20:03 | מאת: בלה

הי ליאת, האם יש סיכוי שבמקרה של שאלה ישירה בנושא מצד המטופל, מטפל יעז להודות שהוא מוטרד ממשהו במהלך השעה הטיפולית / יש לו כרגע בעיה משמעותית בחיים האישיים שלו או שהתשובה המקצועית והמקובלת תהיה תמיד משהו מתחמק = להחזיר את זה למטופל ולומר שהוא משליך על המטפל מעצמו? בנוסף, האם זה משנה אם מדובר בקשר טיפולי ארוך שנים ופגישות בו שני הצדדים כבר מכירים היטב זה את זה ויודעים להבחין מתי הצד השני נראה מנותק ומוטרד? תודה מראש, בלה

היי בלה, כן, אני חושבת שביחוד כשמדובר בקשר טיפולי ארוך טווח סביר שמטופל ירגיש שהמטפל אינו "כתמול שלשום" ובהחלט שאלה כזו אינה בהכרח תוחזר למטופל. אני חושבת שמטפל יכול לענות בכנות לשאלה כזו ואף רצוי (חלק מאמון וחלק מהקשר) אולם באפשרותו של המטפל לבחור במה לשתף למשלL הוא יכול לענות שאכן משהו מטריד אותו ואז ניתן לדבר על זה גם בתוך הטיפול (מה זה עושה למטופל להרגיש שגם המטפל מושפע מאירועים שונים) והוא יכול אף לבחור לשתף יותר אם זה מתאים בתוך הקשר הטיפולי ולמול אותו מטופל ספיציפי. ליאת.

מנהל פורום פסיכותרפיה