ליאת יש תקווה?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/10/2013 | 10:14 | מאת: מאי

אני בדיכאון. אני לבד. לכל החברות שלי יש חבר ורק לי לא... וניראלי שמה שהכי מפריע לי זה לא שאין לי חבר אלא זה שלהן יש. אני מרגישה שכולם מתקדמים ואני רק חוזרת אחורה! עדיין לא מרגישה בשלה לקשר, זה מפחיד אותי. עברתי בחיים הטרדות מיניות אבל לא יודעת אם יש לי זכות להגיד שבגלל זה אין לי קשר... זה לא שעברתי אונס.. רק כמעט , אז אני מרגישה שסתם אני מתבכיינת...זה מפיל אותי שכולם מתקדמים! אני לא יכולה שלא להשוות ביני לבניהן... חוץ מזה אני לא חושבת שאפשר לאהוב אותי... אני ככ שונאת את עצמי!!

היי מאי, מבינה את תחושותייך, אבל כל דבר מגיע בעיתו וכנראה שזה עוד לא הזמן שלך למצוא, אולי זה יגיע כשתרגישי שאת פחות שונאת את עצמך כפי שכתבת ואז גם יגיע מי שמתאים. השוואתיות לאחרים היא מיותרת משום שתמיד תמיד אפשר להשוות אבל את פעם לא יודעת מה באמת חווים האחרים ובאיזה מצב הם. הכי חשוב שתתרכזי בעצמך,שתטפלי בעצמך רגשית, וככה צעד צעד (גם אם יש תקופות של צעדים קטנים ומתונים) תוכלי לעשות שינוי, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה