משבר בזוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/04/2002 | 01:50 | מאת: שרון

אנו נשואים כ 17 שנה חיים פחות או יותר סבירים וממוצעים בלי אהבה גדולה ותוססת וגם בלי חיי מין תוססים ומספקים לדעתי הייתה איזושהי בעייה בתקשורת כי אם לא אז הכל היה מסתדר היום עליתי על קצה חוט המוכיח לי כי בעלי בוגד אלא שיש לו כיסוי הוא לא קורא לזה בגידה בגלל שלדעתו אף פעם לא היה את זה ביננו...... קשה לי עם זה מאוד אני ממש שבורה יש לי מועקה גדולה בלב אני מרגישה בגידה עזה באמון שנתתי בו כי גם אם יש ביננו איזושהי בעייה אז לדעתי צריך לטפל בה ולא ללכת לראות בשדות זרים... הרי גם אני יכולתי להתפתות לכל מיני ריגושים שהיו לי בדרך ובחרתי לעצור בעדם החשד שלי לא מבוסס דיו אבל הוא מבוסס מספיק ואני מרגישה שהוא משקר לי ללא הרף בגלל הקשר הזה אלא שאני פקחית וגם ממזרה לא קטנה ועליי לא עובדים ! בקיצור יש לו מישהי רק שאיני יודעת בדיוק מה טיב הקשר האם רצוי שאנבור ואחקור זאת לעומקו של עניין או שאניח לזה ו"אאמין" לו שאין כלום פשוט אני בחוסר שקט מוחלט ואם נניח שאגלה את האמת ואדע כי יש לו רומן מחוץ לנישואין מה עליי לעשות עם המידע הזה האם זו סיבה מספיק טובה לפירוק הנישואין???? יש לנו 2 ילדות מקסימות שעליהן פשוט חבל..... או ששווה להרגיש מושפלת לא מסופקת וחייה בצביעות עם בן אדם שדוחה אותי ובא על סיפוקו במקומות אחרים או שמא גם אני צריכה למצוא לי תחליפים.... אני מרגישה פשוט איום השפלה עצומה ונכון גם אני קצת אשמה אבל לא רק אני

23/04/2002 | 07:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרון, לפי תיאורייך, לא הבנתי מה גורם לך להרגיש אשמה. אם את חושדת שבעלך בוגד בך קיימת בעייה רצינית מאוד ביחסים ביניכם. לא הייתי מציע להיכנס לאובססיה של בילוש אחריו, זה רק יוסיף תסכול לך ותחושת מחנק לו ויוביל את הקשר למקומות גרועים יותר מאלה שהוא נמצא בהם היום. את מציגה את המצב בצורה של "או זה - או זה", או להמשיך ולספוג או לפרק את החבילה. זו הצגה מאוד נוקשה של הדברים. קיימת גם אפשרות ביניים והיא לפנות לטיפול זוגי. בקטע הזה הייתי מנסה להיות מאוד אסרטיבי במקומך, אולי אפילו להציב זאת כתנאי להמשך הנישואין. המסר שתעבירי במקרה כזה הוא לא מסר של קטנוניות בצורת עבודת בילוש אחר בעלך וחיטוט בחייו הפרטיים, אלא מסר של איכפתיות מהקשר. בלית ברירה, תוכלי לפנות אל המטפל הזוגי בעצמך, גם ללא הצטרפותו של בעלך וייתכן שאם יחול שינוי מהותי יותר בך, בעלך יבין שהוא עתיד להפסיד הרבה מדיי. זה הפתרון היחיד שאני יכול להעלות על הדעת בלי להכיר את הנפשות הפועלות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה