צמיחה מאוד מהירה של השיער

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/04/2002 | 08:56 | מאת: אלון (שם בדוי)

שלום, אני יש לי כמה בעיות : 1.יש לי צמיחה מאוד מהירה של השיער ואני מאוד מתבייש בזה כי למשל לאף אחד מכיתתי עדיין לא צמח השיער וההיתי רוצה לדעת האם אפשר איך שהוא שיצמח לי יותר לאט השיער. 2.אני אוהב נשים אבל גם אני מרגיש שאני נמשך גם לגברים ואני לא יודע מה לעשות כי עד לפני שנה ההיתי נמשך רק לנשים ועכשיו אני נמשך לשניהם אבל הרבה יותר לגברים. בבקשה תעזור לי כי אני לא יודע מה לעשות!!! תודה, אלון.

22/04/2002 | 20:55 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלון, אינך כותב בן כמה אתה, אך אני מניח שאתה עדיין בגיל ההתבגרות. לא ניתן ולא רצוי לעצור את צמיחת השיער. היא מעידה שההתפתחות ההורמונלית שלך כנער תקינה והיא אף מהווה סימן מבורך לגבריות. אני יודע שכל הדוגמנים המצטלמים בגוף חשוף הם חלקים (אגב,לא תמיד זה טבעי אצלם),אך זהו אידיאל של יופי המוכתב ע"י החברה. למשל, משקן הממוצע של נשים בשנות השלושים לחייהן הוא 65 ק"ג ושל דוגמניות 50 ק"ג - ללמדך עד כמה האידיאל רחוק מהמציאות. ברור שכאשר נערות רוצות לרזות כדי להיראות כמו דוגמניות, מדובר במחלה שמזיקה לבריאותן. יש מספיק נשים וגברים שיאהבו אותך שעיר. אשר למשיכתך לגברים ולנשים - התברכת במשיכה לבני שני המינים וכשתגדל תוכל להחליט אם אתה מקיים יחסי מין עם גברים, עם נשים או גם וגם, כך שלמעשה טווח האפשרויות שלך רחב יותר אפילו מזה של גבר "נורמאלי". גם אם המשיכה לגברים תגבר, הומוסקסואליות אינה נחשבת עוד הפרעה נפשית, לא רישמית ולא ע"י החברה, זה לא קל כמו להיות גבר "רגיל" אבל יש כיום קהילה מאוד תומכת של הומוסקסואלים שבה תוכל להשתלב, אם יתברר במשך השנים שזו משיכתך העיקרית. בינתיים אתה יכול לנצל את העוררות המינית הגבוהה שלך כדי לנסות ולראות מה קורה לך, קצת עם בנות וקצת עם בנים. גם שני בנים יכולים להיות חברים טובים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה