בעקבות תשובתך ללירון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/04/2002 | 20:29 | מאת: שירה

כתבת בתשובתך כי כדאי לאחד מין ורגש בקשר אחד ומאידך אין לפסול את חשיבותם של קשרים המבוססים רק על מין... אני נשואה הקשר שלי עם בעלי תמיד היה יותר או בעיקר רגשי ופחות מיני תמיד חשבתי שאפשר בלי מין סוער (זה לא שאין מין אבל התדירות נמוכה והביצועים גם כן)...לאחאונה אני בקשר עם מישהו ...קשר שהתחיל כידידות(גם הוא נשוי) ולאחר תקופה די קצרה קיבל תפנית...והפך להיות מיני .... עכשיו אני נהנית משני העולמות.... אבל אני כל הזמן מתעסקת בקשר השני לא מרגישה מאוהבת אלא מתלהבת... מחכה בקוצר רוח מתכוננת מפנטזת... הייתי רוצה להנמיך את מפלס ההתלהבות שלי... איך עושים את זה

21/04/2002 | 23:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שירה, קשה להתעלם מנימה מסרסת משהו בקשר שלך עם בעלך כשקוראים את המילה "ביצועים" בהקשר של יחסי מין המתקיימים במסגרת קשר זוגי. מידה מסוימת של שחיקה ביחסי מין, ובחיי הזוגיות בכלל, היא תופעה מוכרת. הפתרון המומלץ, שהוא קשה יותר מאשר לפנות לקשר צדדי, הוא לפתור את הבעיות ביחסים מבית. אם את אכן נהנית משני העולמות, סיבת פנייתך אינה ברורה לי. האם את זקוקה ללגיטימציה ממקור חיצוני כדי ליהנות? מדוע את חוששת להיסחף בהתלהבות שלך? שאלות אלו מחייבות בדיקה מעמיקה יותר. אני חושב שפנייתך ממחישה את הסיכון שקשר מחוץ לנישואין מציב לגבי הנישואין. אם לא היו בקשר שאת מקיימת מחוץ לנישואין מרכיבים רגשיים, לא היית פוחדת להיסחף. השאלה אינה איך לעצור את ההיסחפות אלא ממה את פוחדת בדיוק. האם גילית שאת בעצם לא מפרידה בין מין ורגש ויש בקשר מרכיב רגשי? אבהיר כי ההסתכלות שלי על הדברים אינה מנקודת מבט "מוסרית", אלא מעשית ורגשית. הקשר עם בעלך גווע לנגד עינייך ולדעתי, הואיל וקשר זה הוא המרכזי בחייך, והאדם עמו את מקיימת קשר מחוץ לנישואין נשוי גם הוא, מומלץ מאוד להתמקד במה שקורה בנישואייך ובשאלה האם ובאיזו מידה את רוצה לשפרם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה