צריך עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2002 | 22:13 | מאת: יאיר

יש לי בעיה גדולה מאד כל פעם שמשהו לא מעניין אותי - זה יכול להיות סרט, ישיבת עבודה או שיחה, אני מרגיש כאב עז ברגליים פשוט חייב לקום ולטייל אחרת הכאב מתגבר אני מודע לעובדה שזה די בעייתי אבל אין לי שליטה על כך. יש טכניקה שבה אוכל לעבוד על עצמי בעניין?

07/04/2002 | 22:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יאיר, בהחלט יש טכניקות לשיפור השליטה העצמית הניתנות ללמידה במסגרת טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (ראה כתבתו של ד"ר אורן קפלן בצד שמאל של עמוד הכניסה לפורום). גישתי הטיפולית שונה ואני נוהג ללבן עם המטופל מה מפריע לו בסיטואציה ממנה הוא בורח, האם ישנם מצבים נוספים כאלה, ממה בעצם הוא בורח באופן כללי ומה מסתתר מאחורי הצורך לחפש נחמה דווקא במקום שאנחנו לא נמצאים בו באותו רגע - כל זאת, כמובן, תוך התייחסות לסיפור החיים האישי של כל מטופל ומטופל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה