שיפור הקשר- כנסו ותגיבו
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
אם המטפלת שלכם היתה אומרת- מה אתם רוצים שאני ישנה, כדי שישתפר הקשר. מה הייתם עונים? (לי זה קרה,ואני שוברת את הראש, עזרו לי!)
האם הבעת בקשה או ביקורת על איכות הקשר ומשם נבעה השאלה? אם לא, אז הייתי שואלת את עצמי מה גרם לה לחשוב שיש ציפיה כל שהיא ממנה לשפר את איכות הקשר. ובהתאם לתשובות שנתת לעצמך על שאלותי אולי ניתן יהיה למצוא תשובה לשאלה מה לשנות ואם צריך בכלל לשנות?
לא נראה לי שבכלל חשוב הקשר עם המטפל.. בכלל, הריחוק עצמו, הדיסטאנס, עוזר לך להפתח יותר. (לא?)
שלום תהל אני מניחה שהתשובה תלויה בשאלה.. ובכן, מה באמת היית רוצה שישתנה כדי שישתפר הקשר? ענבל
מצידי אין שום דרישות. אבל כשהמטפלת שאלה למה קשה לי לדבר, עניתי שלא נוח לי. ולכן היא בקשה שאומר- מה לשנות שישפר את הקשר? תעזרו לי, אני לא יודעת איך להתחיל.פשוט לא טוב לי. מלאכותי שם מידי.ואני לא רוצה לפגוע בה. מה עונים? מה יעזור לדעתכם?
השאלה מי חושב שצריך שיפור, מי שהעלה את העניין (את או היא או שתיכן?) צריך להגדיר מה רוצים שיהיה ומתוך המה למצוא את האיך.
מה שהיה עוזר לי מאוד היתה ההסכמה על העיקרון הצודק של החזרת הכספים שולמו אם הטיפול מתברר כבזבוז זמן מוחלט (מה שאכן קורה ברוב המקרים).