שאלה..

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

16/04/2002 | 10:53 | מאת: מירב

שלום, שאלתי כזאת.. אני מוצאת את עצמי נמשכת לאנשים מתוסבכים, דיכאוניים, כאלה שעברו נסיונות התאבדות שנמצאים על הסף..זקוקים להצלה..שיש להם הפרעות נפשיות, ואולי גם מוזריות. למה לפי דעתך? תודה

17/04/2002 | 09:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מירב, תיארת בצורה מאוד מסוימת את מי שאת נמשכת אליו, אך לא כתבת מי את. מן הסתם יש לכך חשיבות רבה. ואולי, לא לחינם, הסתרת את עצמך בפנייתך - אולי את "מסתתרת" מאחורי אותם אנשים איתם את מתחברת. אם את רואה את עצמך כחלק מהקבוצה שתיארת, ייתכן שאת מרגישה נוח להיות במקום שבו את יכולה להיות את עצמך בלי להציג חזות "בריאה". אם לעומת זאת, את רואה את עצמך "בריאה" ושונה מאוד מהם, ייתכן שהבחירה שלך, או המשיכה שלך, משקפת צורך להעמיד את עצמך מולם, להזכיר לעצמך שאת שונה מהם, אולי אפילו עליונה עליהם במובנים מסוימים (קיימת תפיסה שלמה בפסיכולוגיה חברתית הרואה את כל ה"סוטים" ובכללם את הלוקים בנפשם, כקרטיריון שמולו ניתן להגדיר נורמאליות ויכול להיות שאת עושה זאת באופן אישי). אפשרות נוספת היא שהתקשורת שלך עם אנשים אלה אותנטית יותר משום שאינך חייבת להיראות במיטבך כשאת במחיצתם. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה