פנטזיה מינית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

16/04/2002 | 08:12 | מאת: לילך

שלום ד"ר רובינשטיין, הצבתי את שאלתי גם בפורום סקסולוגיה, אך הואיל ואני קוראת את הפורום שלך ומעריכה מאוד את תשובותיך, אודה לך אם תתייחס לבעייתי: בעלי (בן 30) ואני (בת 26) נשואים 5 שנים + ילד . אנחנו מאוד מאוד אוהבים ומערכת היחסים בינינו יציבה מאוד, אנו מכירים מזה 9 שנים ושנינו היינו בתולים כשהכרנו, כך שההתנסות המינית שלנו היא רק אחד עם השני. יחסי המין בינינו נפלאים ואנו נהנים מאוד. אנחנו מדברים על הכל כולל פנטזיות ומכאן שאלתי. אחת הפנטזיות של בעלי היא לשכב עם שתי נשים (כמובן), אבל כשאני שותפה (כך הוא מרגיש שבהסכמתי והשתתפותי לא ייחשב הדבר לבגידה - מה שנכון) בהתחלה קצת נרתעתי מעצם הרעיון, כי נורא קשה לי לחשוב עליו עם אישה נוספת. לאחר כמה שיחות בינינו לאורך השנים אני מתחילה לראות את זה כמשהו פחות נורא ומגוון, מה גם שחשבנו שאם זה ייעשה ללא חדירה שלו אליה אלא רק אליי אז זה יהיה פחות נורא (מבחינתי) מצד אחד אני חושבת לעצמי שזה לא יכול להיות כל כך נורא ובאיזשהו מקום זה מוצא חן בעיניי (אני בעד גיוון ) אולם מצד שני אנו חוששים שמה זה ישפיע על יחסינו לא טוב. מה אם זה יימצא חן בעיניי/ בעינייו מאוד? מה אם אחר כך אחד מאיתנו ירגיש שזו הייתה טעות? איך עושים את זה נכון והאם כדאי? אני עדיין לא סגורה על העניין ועל מנת ליישמו אני רוצה להרגיש מאוד שלמה עם העניין (האם זה בכלל אפשרי?), אני מאוד אוהבת את בעלי ומבינה את הצורך שלו בהתנסות כזו .

17/04/2002 | 09:17 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לילך, את מבינה את בעלך ואני מבין את לבטייך. הסתכלתי בפנייתך לפורום סקסולוגיה, בתשובה אליה וקראתי את הכתבה אליה הופנית. לדעתי, מבחינה רגשית עלולים בהחלט להיווצר משקעים לא נעימים, בלשון המעטה, בייחוד משום שלשניכם אין התנסות מינית אחרת. הסקס שביניכם מבטא אהבה ואהבה היא, בסופו של דבר, עניין רכושני, עד כמה שזה נשמע שמרני. אני בהחלט יכול להבין אותך שלצפות בבעלך "עושה אהבה" עם מישהי אחרת זה בהחלט מעורר תחושת נבגדות. איך הוא היה מרגיש אם היה לך צורך/פנטזיה להוסיף גבר שני ליחסי המין שלכם? נראה לי שקיים כאן כשל אמפאתי מצד בעלך אלייך והבנה גדולה מדיי לצרכיו. אולי אם תעלי את צירוף הגבר השני הוא יוכל להבין את קשייך. לדעתי, ניתן לגוון את יחסי המין ע"י צפייה משותפת בסרטים כחולים כזוג, ע"י צפייה נפרדת בסרטים כחולים ולקיחת רעיונות משם, הפתעות לבן הזוג וכדומה וכמובן, תמיד קיימת האפשרות שאני שייך לדור אחר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה