על כוחו האין סופי של הפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

28/09/2002 | 11:09 | מאת: Drr KaOnn

יש בעיות שהן אוביקטיביות. כמו למשל, היום יש מיתון, ואם פוטרתי מעבודה, כולם מסכימים שיש לי בעיה. וטיפול נפשי יכול לעזור רק להגדיל אובר דרפט. ויש בעיות שהן סוביקטיביות. אמא שלי לא אוהבת אותי. האם היא באמת לא אוהבת אותי? האם היא בכלל מסוגלת לאהוב? למה אני לא מרגישה אהובה.....וכו, וכו, וכו. אני עזבתי טיפול בכאב ובפגיעה עמוקה מאוד, ואתמול היא אמרה לי, טיפול נפשי לא יעזור לך. תנסי משהו כמו שיאצו. אני איבדתי הכל. כל מה שאפשר להציע לי, זה כדורים, ונותנים לי, בלי סוף. רק מהמרשמים של רופאים שלא ממש מסתכלים בתיק רפואי יש לי מספיק להרוג שני פילים. אני אוהבת את הכדורים שלי. זה כל מה שנשאר לי. מלטפת אותם, מסדרת אותם. הרוחתי אותם ביושר. הם שלי. הם שלי. שלוש שנים הייתי בטיפול, ולמדתי, שאין טעם לחיים. שלי. למדתי להכיר, שאין בן אדם בעולם הזה שלא ישמח לסוף שלי. (חוץ מהפסיכולוגיות כמובן, אבל זה לגמרי לא נחשב) תודה דר ששלחת אותי לטיפול. היא אמרה שזה לא יעזור לי. היא יודעת. זה המקצוע שלה. .

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2002 | 12:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, הצטערתי מאוד לקרוא את דברייך המרירים, שללא ספק משקפים מצוקה קשה. נקודה שאולי ראוי שתחשבי עליה היא מה בכל זאת הביא אותך להציב את שאלתך בפורום שברור שמנהל אותו בטיפול והוא עוסק אך ורק בטיפול, למרות דעותייך השליליות והעוינות כל כך על טיפול. אם הזכרת שיאצו, יש פורום לרפואה משלימה וכו' וכו', אלא אם כן את רואה בפורום זה במה לפריקת המרירות והכעס שיש לך על מטפלייך, ואת זה אני מוכן בהחלט לקבל. אני מקווה שלמרות הכל תמצאי את הדרך הייחודית המתאימה שתעזור לך אם בעזרת טיפול ואם באמצעים אחרים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

28/09/2002 | 15:34 | מאת: אני

חזק. התשובה.

28/09/2002 | 20:05 | מאת: Dee KaOnn

אני מאוד מצטערת שדברי הובנו כל כך שלא כהלכה. לא אטריד יותר, מבטיחה שלום לכולם דיי

28/09/2002 | 15:42 | מאת: מישהי

רק שאלה אחת: אם היא יודעת ככ טוב, אז איך זה שהיא אומרת את זה רק עכשו? למה לא אמרה את זה קודם? שאלה למחשבה, ולא עמוקה מדיי.

29/09/2002 | 00:58 | מאת: גם אני

בכלל נראה לי שפסיכולוגים זה חארטה. זה אולי רק בשביל לשפוך את הלב (עם אבי ביטר..) אבל בתכלס, הוצאה גבוהה. אדם צריך לנסות להשתקם בעצמו

מנהל פורום פסיכותרפיה