איכפתיות היא?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

04/04/2002 | 16:04 | מאת: HERA

קוגנטיבית, רגשית או גם וגם? איך אפשר להגדיר אותה בכלל?

04/04/2002 | 16:11 | מאת: Joy

ואם תדעי את ההגדרה המדויקת - SO WHAT ? או שאת איכפתיתת - או שלא

04/04/2002 | 16:22 | מאת: HERA

תשובה לעניין... חבל שהיא לא עונה על השאלה... יש סיבה לשאלה שלי!

04/04/2002 | 16:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הרה, המונח הקרוב לאיכפתיות מבחינה מקצועית הוא אמפתיה. מבחינה זו, מקובל להבדיל בין אמפתיה רגשית שהיא הפגנת רגשות דומים, או יכולת להיכנס לנעליו של האחר מבחינה רגשית באופן כללי ואמפתיה קוגניטיבית שהיא היכולת להבין את מחשבותיו של הזולת. בזו האחרונה לא נעשה בהכרח שימוש לטובת האדם איתו "מזדהים" - למשל, עורכי דין מגלים אמפתיה קוגניטיבית עם עורך הדין של הצד שכנגד ועם הצד שכנגד עצמו כדי לנסות לחזות את טיעוניו ולהתמודד איתם. אמפתיה רגשית דומה יותר לאיכפתיות והיא אחד התנאים שהתגלו במחקריו של רוג'רס להצלחת הטיפול הפסיכותרפויטי. בניגוד למה שנכתב בתגובה לשאלתך, קיימת טענה לפיה ניתן ללמוד להיות אמפתיים, הדבר נעשה באמצעות סנדאות או דינמיקה קבוצתית. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

04/04/2002 | 16:27 | מאת: HERA

ז"א, שאפשר להיות אמפתיים קוגניטיבית בלבד? יכול להיות מצב של הבנת רגשות הזולת בצורה קוגנטיבית?

מנהל פורום פסיכותרפיה