מחשבות במהלך הטיפול הרגשי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/03/2024 | 22:34 | מאת: שירה

כשהייתי בטיפול רגשי בעבר יצא לי לחשוב מחשבות מיניות על המטפלת שלי עם בעלה וזה עולה לי גם עכשיו בטיפול. (שהם בסיטואציה אינטימית). לא יודעת למה המחשבות האלה עולות לי. אני לא מסוגלת לשתף את זה בטיפול. את המושג העברה אירוטית אני מכירה אבל כאן זה נשמע מושג אחר שאני לא יודעת לשיים. זה נורא מבהיל אותי. זה הגיוני? ממה זה יכול להיות? אשמח לשמוע כיוונים פתוחים כדי לנסות להבין את עצמי.

היי שירה אחשוב איתך על כיוונים נוספים... מה שעולה לי זה שמדובר בסוג של מחשבות חודרניות אפילו די נפוצות. האם יש לך נטיה למחשבות חודרניות בתחומים נוספים או לעיתים? המחשבותהן חודקניות במובן הזה שלפעמים דווקא שאנחנו מובכים או חרדים מלחשוב על משהו הוא "יתקוף" בצורת מחשבות חודרניות. אולי הכי חשוב לא להבהל מזה לתת להם להתרחש ולחלוף. יכול להיות גם שבמסגרת סקרנות כלפי המטפלת או רצון להתקרב עולות לך מחשבות עליה גם במובן הזה. שוב... זה מרגיש מבהיל גם כתבת את זה אבל הכל בסדר! זה משהו שקורה וחולף. מבינה את הקושי לפתוח את זה מול המטפלת אבל הלוואי ותצליחי... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה