מחשבות טורדניות או.סי.די

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

25/08/2023 | 14:44 | מאת: י.ב

שלום פסיכולוגית אני מתמודד עם או.סי.די ללא טקסים פיסיים.כבר תקופה שאני "סובל" ממחשבות טורדניות "שלא נותנות לי מנוח". כשאני מרגיש "מתוח" אז יש לי יותר מחשבות טורדניות לעומת תקופות שאני "יותר רגוע". אני מתרגל מדיטציות או הולך לעשות לפעמים כושר וזה עוזר לי להירגע. שאלתי היא: האם "תירגול" של טכניקות הרגעה יכול לצמצם משמעותית מחשבות שליליות או מחשבות טורדניות? תודה על תשובתך

היי י.ב הפעולות שאתה עושה כמו ספורט ומדיטציות בהחלט עשויות להרגיע מחשבות טורדניות. נשמע שאתה גם מרגיש שלפעמים זה עוזר. יש מצבים בהם המחשבות הטורדניות הן מאד "שתלטניות" ואז רצוי לנסות אופציות נוספות שיכולות לעזור כמו: טיפול רגשי או טיפול תרופתי או גם וגם. ישנם סוגי טיפול רגשי וגם סוגי תרופות שמאד מאד משפרים את התחושה ומקטינים משמעותית את הופעת המחשבות ועוצמתן. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה