עצתך

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

23/06/2023 | 19:00 | מאת: תמיר

שלום ליאת אשמח לעצתך איך להתמודד עם בת זוג שאוהבת סדר וניקיון . בת זוגי גרה איתי ועם אחד מילדי ( אני גרוש + גדולים ). סדר וניקיון חשובים לה מאוד, קשה לה כשהיא רואה חפצים לא במקום שלהם, לאחר ארוחה למשל, הכל נקי ומסודר במקום, לא נשאר ליום למחרת כלום. מטאטת כל יום... אני וילדיי לא כמוה, אני משתדל לשמור על סדר ולנקות כדי להקל עליה אך אני מרגיש שהיא מגזימה וזה יוצר אצלה המון לחץ וגם בינינו. ניקיון וסדר זה אחד הנושאים המדוברים... וזה לא עושה טוב לשנינו . ילדי שגר איתנו נוטה להשאיר בלאגן,לרוב לא עוזר לבקש ממנו לסדר ולנקות אחריו ואני משתדל לנקות אחריו כי זה מייצר אצלה עצבנות ומתח. מה אפשר לעשות כדי למתן את הלחץ סביב הניקיון והסדר? האם אני צריך להתנהג באןפן מסוים? האם יש משהו שהיא יכולה לעשות ? מלבד טיפול פסיכולוגי (היתה בנושאים אחרים והיא לא מעוניינת שוב). תודה רבה !

היי תמיר אני בהחלט יכולה להבין את הפער והקושי שנוצר כאשר לה הנושא מאד חשוב ולך פחות מה גם שמעורבים ילדים שאינם משותפים. אני חושבת שכמו בכל נושא אחר הרעיון הוא לנסות לגשר מעט על הפער כי נשמע שהיא לא יכולה כ"כ להיות אחרת וגם אתה לא. לבדוק ביחד מה הגבולות שמרגישים מתאימים גם לך וגם לה בנושא על מנת שלא רק צד אחד ירגיש "כפוף" תחת הצד השני. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה