כיצד ניתן לאבחן נרקיסיזם

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/03/2023 | 19:15 | מאת: שיר

שלום, אני נשואה 22 שנים. פעם ראשונה שנחשפתי למושג נרקיסיזם, עברנו המון יועצים תוך תחושת תסכול עמוקה שאף אחד לא מבין מה אני עוברת ואף אחד לא יודע לקרוא לילד בשמו. כעת אני נחשפת למידע שמגדיר מאוד את בן הזוג שלי וזו הקלה גדולה עבורי. כיצד ניתן לאבחן האם הוא באמת סובל מהפרעה זו? האם יש טיפול שיכול לשנות את המצב? מדובר באדם בן 50 אשמח לתשובתכם ותודה מראש, שיר

היי שיר הפרעת אישיות נרקיסיסטית היא בהחלט הפרעה שעלולה לאמלל מאד את הסובבים של האדם הסובל ממנה משום שמדובר בסופו של דבר גם על הפרעה ביחסים הבינאישיים. הבעיה הגדולה היא שכחלק מההפרעה האדם שסובל ממנה לרוב אינו מוכן לקבלה וממעטים הם אלו שילכו לטיפול . לעיתים ילכו עקב לחץ מהסביבה. לא נעשה בדרך כלל אבחון רשמי. מטפל מנוסה ידע שמדובר בהפרעת אישיות זו או קוים נרקסיסטיים. העניין הוא לנסות לשכנע את בן הזוג ללכת לטיפול רגשי ... יש בהחלט הרבה הקלה להבין שמדובר בזה משןם שזה נותן הסבר להרבה התנהגויות אבל לשנות ולטפל ולעזור לא תמיד זה קל... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה