יש הסבר? למה זה קורה?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/02/2023 | 00:08 | מאת: שירה

למה עשיתי את זה? הרסתי לעצמי את הדבר היחיד שהרגיע אותי ונתן לי תקווה! ייקחו חודשים לתקן את הנזק! אם בכלל. לא רציתי את זה זה היה ברגע כועס ומטושטש פשוט הרסתי הכל!!! נשארתי בלי כלום. למה עשיתי את זה? זה לא היה רצון כמו הפציעות מפעם לפעם. זה בניגוד לרצוני וזה לא הוגן! במה אני אחזיק עכשיו? ולמה עשיתי את זה?

היי שירה רגע רגע רגע...נסי לא לכעוס על עצמך. לא יודעת מה עשית ומה מרגיש לך שהרסת אבל הכעס על עצמך רק מגביר את התחושות הקשות. אם עשית מה שעשית כנראה שהרגשת משהו שהיה לא נעים להרגיש אותו. תדמייני שאת דווקא רוצה להיות טובה לעצמך ואז אולי לשאול את עצמך שאלות כמו: מה הרגשתי? מה כאב לי? מה לא יכולתי יותר לשאת? מי פגע בי? שאלות שמנסות להבין מה קרה ולא ביקורת ושיפוט. (מן חמלה עצמית כזו) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה