התמודדות לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/02/2023 | 08:20 | מאת: אנונימי

עברתי הפלה לפני שנתיים בערך של הריון לא מתוכנן ,בהתחלה הייתי מאוד נעולה על מה שרציתי אבל אחרי שעשיתי את זה פשוט רודפת אותי המחשבה כל יום ,בהתחלה הייתה תקופה של חוסר יציאה מהבית ,שלא נדבר על פגישות עם אנשים ,סוג של אנטי ,התפרצויות לא מכוונות על הבן זוג ,בכי פתאומי בעבודה ,המון תסכול שלא ידעתי מה לעשןת איתו ,בהמשך גם התחלת שתיית אלכוהול שהיה מקל קצת הנושא הפך מאוד רגיש ,מרגישה שבן הזוג לא באמת מבין איזה כאב חוויתי ואני חווה כל יום  כעבור שנתיים אמנם התמודדות טובה יותר ופחות תגובות קיצוניות אך עדיין יש ימים שזה משפיע ופשוט גורם להסתגר בבית יש לציין שאני עובדת עם ילדים ואני סביבם כל הזמן וגם זה יכול להיות מאוד משפיע הייתי בן אדם יחסית נורא שמח ונורא נלהב לא יודעת עד כמה ההתנהלות הזאת אחרי היא תקינה למרות שאני ממש משתדלת להתאפס על עצמי בכל מובן חושבת מה כדאי לעשות כדי להתמודד עם ההתמודדות היום יומית של מה שקרה

היי לעבור הפלה זה לעבור סוג של אובדן. לפעמים ברגע עצמו זה נראה משהו שאפשר לעבור אותו אבל דווקא התקופה אחרי יכולה להיות מטלטלת מאד ולקחת הרבה זמן. מרגישה ממה שכתבת שכנראה יש כל מיני מחשבות ורגשות כלפי מה שעברת ולפעמים התחושה שהסביבה לא מבינה ורוצה "שתעברי הלאה" משאירה כאב נוסף של בדידות עם האובדן. בודאי שמה שאת מרגישה תקין! ונורמלי, כל תחושה כלפי אובדן היא נורמלית ואין טווח זמן להתמודדות. כל אדם יש לו את ההתמודדות שלו והמסע האישי שלו. בגלל שנשמע שאת סובלת וכאובה אני חושבת שטיפול רגשי ממש יכול לעזור לך לעבד את הכאב ואת כל התחושות , לדבר על הכל עם אדם ששומע קצץ מבחוץ. לפעמים ממש קשה לעבד לבד ארועים כאלו. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה